Bitcoin heeft altijd een speciale relatie gehad met het Chinees Nieuwjaar, dat vandaag plaatsvindt. De cijfers laten zien dat de Bitcoin koers goed gedijt tijdens dit feestseizoen.

Hoe Bitcoin traders hoop vestigen op Chinees Nieuwjaar

Voordat we de cijfers er naslaan, eerst een anekdote uit 2017/2018. Bitcoin had net zijn hoogste punt ooit bereikt eind december 2017 en de koers begon hard te dalen daarna. Maar veel traders hielden hoop, velen tegen beter weten in, dat 16 februari 2018 voor een ommekeer zou zorgen.

Toen werd namelijk het Chinese Nieuwjaarsfeest gevierd en traditiegetrouw worden dan rode enveloppen vol geld uitgedeeld aan de jongere generaties. Bitcoiners hielden hoop dat jonge traders het geld uit de rode enveloppen zouden gebruiken om Bitcoin te kopen en de koers een opkikker te geven.

Bron: Coingecko

Bitcoin steeg heel even, maar het is onmogelijk om dat toe te schrijven aan het Chinese Nieuwjaar. Heel even werd iedereen die publiekelijk iets zei over Bitcoin en Chinees Nieuwjaar een meme.

Maar dat is niet helemaal eerlijk, het is immers gebaseerd op maar 1 Chinees Nieuwjaar, niet op een trend.

Goed weekend voor Bitcoin en Ethereum

Gisteren steeg de Bitcoin koers naar 21.500 euro en verschilde op een gegeven moment zelfs 11% vergeleken met 24 uur eerder. Bitcoin behaalde zijn hoogste punt in maanden, de koers op het moment van schrijven is 21.000 euro.

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency, boekte ook mooie winsten en bereikte een lokaal hoogtepunt van ongeveer 1.530 euro. Sinds dat The Merge live ging, is de Ethereum koers niet meer zo hoog geweest.

Gemiddeld 9% stijging Bitcoin

Maar wat heeft dit met Chinees Nieuwjaar te maken, behalve dan dat het in hetzelfde weekend valt? Volgens Markus Thielen, hoofd onderzoek bij Matrixport, wordt het weekend van Chinees Nieuwjaar beschouwd als een goed instapmoment voor investeerders. Hij zegt:

‘Bitcoin kopen aan het einde van de eerste dag van Chinees Nieuwjaar en het 10 handelsdagen later verkopen, levert gemiddeld +9% op. De afgelopen acht jaar (2015-2022) heeft dit een positief rendement opgeleverd. Het begin van het Chinese Nieuwjaar is een aantrekkelijk instapmoment voor longposities.’

Bitcoin en inflatie

Bitcoin en Ethereum zijn sinds begin 2023 met ongeveer 38% en 35% gestegen. Hoewel een mix van factoren de indrukwekkende start van crypto dit jaar mogelijk heeft beïnvloed, leek het kantelpunt in VS te liggen. Vorige week deelde het Amerikaanse ministerie van Arbeid data waaruit bleek dat de inflatie afkoelt.

De inflatie op jaarbasis daalde tot 6,5% in december, vergeleken met 7,1% in november. Lagere inflatie wordt meestal als bullish beschouwd voor risicovolle activa zoals crypto, omdat het druk uitoefent op de Amerikaanse Federal Reserve om de rentestijgingen te vertragen.

Welk effect zal Chinees Nieuwjaar de komende 10 dagen op de Bitcoin koers hebben? Het verleden biedt natuurlijk geen garanties, maar een stijging van 9% zou wel mooi zijn.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

The post Vandaag is Chinees Nieuwjaar, gemiddeld stijgt Bitcoin 9% appeared first on BLOX | Nieuws.