Afgelopen week was de Blockchain Week Summit Week in Parijs, en daar vertelde Ira Auerbach dat Nasdaq van plan is dit jaar crypto-diensten te bieden aan klanten. Vooralsnog lijkt het te gaan om de bewaring van Bitcoin en Ethereum voor grote, institutionele klanten.

Grote speler in Europa en Verenigde Staten

Auerbach is Senior Vice President en Nasdaq Head of Digital Assets, hij weet dus waar hij het over heeft. Hij werd geïnterviewd door Bloomberg en deelde in het artikel meer details.

Bloomberg meldt verder dat Nasdaq momenteel bezig is met het verkrijgen van alle vereiste technische infrastructuur en goedkeuringen van de regelgevende instanties.

Nasdaq is een van ‘s werelds traditionele financiële reuzen, met een totale waardering van 26 miljard dollar. Het bedrijf runt drie beurzen in de Verenigde Staten en zeven andere in Europa.

Het is een vertrouwde naam in de grotemensenwereld en het betekent dus veel dat Nasdaq zich in deze roerige tijden met crypto wil bezigen. Dit wordt de eerste keer dat Nasdaq met een echt product of dienst komt, ook al hebben ze in het verleden laten weten iets met crypto te willen doen.

Veel plannen met crypto

Al in 2018 verklaarde de CEO van het bedrijf, Adena Friedman, de bereidheid van Nasdaq om crypto-handelsdiensten aan te bieden en te opereren als een cryptocurrency-exchange na de implementatie van de juiste regelgeving.

In 2022 trok Nasdaq ook veel aandacht door samen te werken met de grootste broker van Brazilië, XP, om XTAGE op te richten, een cryptocurrency-exchange.

Tijdens het interview zei Auerbach dat deze nieuwe dienst zal beginnen met het bewaren van de twee grootste crypto’s, Bitcoin en Ethereum, voordat andere coins zullen worden toegevoegd.

De een z’n dood…

Door een crypto-bewaringsdienst te lanceren, kan Nasdaq als traditionele financiële instelling een voet tussen de deur krijgen. Wat dat betreft, komt Nasdaq in een gespreid bed terecht, aangezien er veel faillissementen waren de afgelopen maanden in de crypto-industrie.

Wellicht dat Nasdaq het gat kunnen opvullen van FTX, Silvergate Capital, Signature Bank, Alameda Research en de vele anderen gevallenen.

The post Vanaf zomer 2023 zal Nasdaq naast aandelen ook cryptocurrency bieden appeared first on BLOX | Nieuws.