Vandaag lanceert Cosmos Hub, van cryptoproject Cosmos. Via deze hub kunnen verschillende blockchains gebruik maken van dezelfde nodes. Dit betekent dat kleine, nieuwe blockchains kunnen leunen op de veiligheid van grotere projecten.

Oké, dat klinkt alsof elk malafide project wat nodes van Bitcoin kan stelen, dus we moeten het wat nuanceren.

Bestaande nodes gebruiken

Oorspronkelijk werd het project Interchain Security genoemd, en dat dekt de lading goed. Nu heet het Cosmos HuB en met dit mechanisme kunnen aangesloten blockchains overschakelen naar de beveiliging en de al aanwezige nodes van Cosmos. Dit geldt dus niet voor projecten en blockchains buiten het ecosysteem van Cosmos.

Het nieuwe product moet meer beveiligingsmogelijkheden bieden voor blockchains in het Cosmos-ecosysteem en de aanwezigheid van de Cosmos Hub een boost geven.

‘Het stelt projecten in staat om specifieke blockchains te lanceren, maar dan met de volledige beveiliging van de Cosmos Hub,’ zei Jehan Tremback, productmanager voor het Cosmos Hub-team.

Zie het als de oprichting van een one-issue politieke partij, die ondanks dat ze zich alleen maar inzetten voor het behoud van de kleur roze, gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van de Tweede Kamer.

Elke app een eigen blockchain

Cosmos werkt anders dan Ethereum. Bij Cosmos heeft elke gebouwde applicatie een eigen blockchain, dus het is voor veel projecten veel te duur om zelf voor beveiliging via nodes te zorgen. De Cosmos Hub biedt een alternatieve manier voor die blockchains om te werken zonder de veiligheid uit het oog te verliezen.

‘Het maakt echt gebruik van een van de grote sterke punten van de Cosmos Hub. Het heeft een hoge marktkapitalisatie en veel erkenning, aangezien het al het langst bestaat. Replicated Security stelt de Cosmos Hub in staat om die hoge marktkapitalisatie te benutten om er iets nuttigs mee te doen – om de beveiliging aan andere ketens te verlenen.’

Replicated Security zal ook helpen om crypto Atom meer te gebruiken.

‘Op dit moment is Atom een token om te staken, maar alleen voor Cosmos Hub. Met Replicated Security wordt het een stakingstoken voor Cosmos Hub en alle projecten die beveiliging krijgen van Cosmos Hub,’ aldus Tremback.

Zie je hier wel heil in? Je kan investeren in Atom via crypto-app BLOX. Ook biedt BLOX de mogelijkheid om Atom te staken. Op dit moment krijg je daar 7% rente voor op jaarbasis.

.

The post Vanaf vandaag kunnen nodes gedeeld worden door meer blockchains dankzij Cosmos Hub appeared first on BLOX | Nieuws.