Velen verwachten dat bitcoin de komende jaren nog ontzettend veel groeipotentieel heeft, om verschillende redenen. Maar niet veel hebben zoveel skin in the game als investeerder en podcaster Anthony Pompliano.

Hij zei in een podcast dat hij 80% van zijn vermogen in bitcoin heeft gestoken.

Dertig procentpunt meer

Een simpele rekensom vertelt je dat 80% meer is dan 50%. In 2019 was Pompliano te gast bij het programma Squawk Box op CNBC. Hij zei destijds dat hij ontzettend optimistisch is over bitcoin, en dat hij op dat moment zelfs 50% van zijn vermogen in bitcoin had gestoken. Dat kwam hem op hoongelach te staan van niemand minder dan Kevin O’Leary (bekend van de Amerikaanse show Shark Tank), die ook aan tafel zat.

Tijdens de laatste podcast van Pompliano ging hij in op vragen van volgers. Een van de vragen ging over zijn vermogen, en ‘Pomp’ antwoordde dat hij nu zelfs een hoger percentage van zijn vermogen in bitcoin heeft gestoken. Luister hieronder naar het fragment.

Listen to SPECIAL EPISODE: Pomp Answers Listeners’ Questions

Misschien wel meer

Hij zei dat hij nu 80% van zijn vermogen in Bitcoin heeft. De rest van de 20% bestaat uit onroerend goed, contanten en beginnende bedrijven. Hoogstwaarschijnlijk zijn veel van die beginnende bedrijven cryptocurrency gerelateerd, wat betekent dat hij eigenlijk wel meer in crypto heeft geïnvesteerd dan 80%.

Wat dat betreft merk je dat podcasts een heel goed medium zijn voor informatieoverdracht, althans in de cryptowereld. Er zijn veel goede podcasts te beluisteren die niet alleen informatief zijn, maar vaak ook entertainment bieden.

Bitcoin vs Powell

Raoul Pal, CEO van Real Vision, was te gast in de podcast van Stansberry Research en hij zei dat hij meer dan 50% van zijn liquide vermogen in bitcoin heeft. Over waarom hij zo optimistisch is over bitcoin, zei Pal:

‘De meeste mensen begrijpen het laatste niet, maar simpel gezegd, Powell heeft aangetoond dat er GEEN tolerantie is voor deflatie, dus ze zullen ALLES doen om het te stoppen, en dat is goed voor de twee hardste activa: goud en bitcoin. Powell WIL inflatie. Ik denk niet dat hij echte vraaginflatie krijgt, maar hij zal een fiat devaluatie krijgen, samen met de andere centrale banken die allemaal dezelfde missie hebben.’

Hij denkt dat Bitcoin een asymmetrische gok is die deze marktcyclus waarschijnlijk veel zal opleveren. In zijn ogen kan bitcoin zelfs een miljoen dollar waard worden binnen een half decennium.

The post Van 50 naar 80 procent van totale vermogen geïnvesteerd in bitcoin, rest in vastgoed, contant en start ups appeared first on BTC Direct | Nieuws.