Gisteren kwam de UST stablecoin van Terra in al grote problemen nadat de koers tot 0,65 dollar zakte. Om het project te redden verkocht de Luna Foundation Guard grote hoeveelheden bitcoin en werd alles aangegrepen om de koers terug naar 1 dollar te brengen.

Een neerwaartse spiraal

Daar is het niet in geslaagd, want op het moment van schrijven handelt UST op 0,33 dollar. Samen met UST is ook de LUNA token van het Terra protocol ten onder gegaan en met 85 procent gedaald naar 2,42 dollar (2,29 euro).

De val van de stablecoin van Terra zorgt tegelijkertijd voor een grote vlucht naar bitcoin. In grote paniek probeert iedereen zijn UST van de hand te doen en dat veroorzaakte een interessante nieuwe ‘all-time high’ voor bitcoin.

De bitcoin koers, gemeten in UST, schoot namelijk kortstondig naar 137.999 dollar (131.009 euro) en handelt momenteel op 76.838 dollar (72.988 euro). Van een echte nieuwe all-time high voor bitcoin kunnen we natuurlijk niet spreken, aangezien je voor een UST geen volle dollar meer krijgt.

Do Kwon spreekt de community toe

Het grote reddingsplan voor UST en het Terra protocol heeft zijn vruchten niet afgeworpen. Dat zorgt uiteraard voor grote onrust in de Terra-gemeenschap en Do Kwo komt via Twitter met uitleg. “Beste Terra-gemeenschap, ik begrijp dat de afgelopen 72 uur extreem zwaar voor jullie zijn geweest. Weet dat ik bereid ben met ieder van jullie aan de slag te gaan om deze crisis te doorstaan, we zullen ons hieruit bouwen. Samen”, aldus Do Kwon in zijn eerste reactie op het fiasco.

Het protocol gebruikt onder andere de LUNA token om de prijs van UST te stabiliseren. “De enige weg die nu nog open is betekent dat LUNA alle klappen moet absorberen van mensen die UST nog willen verlaten voordat de koers terug naar 1 dollar kan. Er is geen andere manier”, zo vervolgt Do Kwon zijn verhaal op Twitter.

Dubieuze nieuwe all-time high voor bitcoin

Na de enorme verkoopgolf, die volgens sommigen een gecoördineerde aanval op het protocol was, is UST dus zijn koppeling met de dollar verloren. Een vreemde consequentie van het falen van UST is een nieuwe ‘all-time high’ voor bitcoin op Binance. De koers bereikte bijna de 140.000 dollar (133.000 euro). Wat mogelijk ook een gevolg is van het feit dat het niet meer mogelijk is om UST en LUNA van Binance af te halen.

Ook als we langs de dubieuze nieuwe recordkoers van bitcoin kijken doet de asset het verrassend goed. Een nieuwe dip onder de 30.000 dollar (28.500 euro) werd voorkomen en inmiddels handelt bitcoin daar zelfs redelijk stabiel boven. “Ik denk dat bitcoin zich verrassend goed heeft gehouden in de LUNA saga waarbij geforceerd bitcoin werd verkocht. Er blijft echter veel onzekerheid in de markt, maar voor nu weet de koers zich goed te houden op 30.000 dollar”, aldus Philip Swift, de oprichter van analyseplatform LookIntoBitcoin. We gaan zien wat de komende dagen tot weken voor UST, LUNA en het Terra-protocol in petto hebben.

The post UST stablecoin van Terra zakt definitief door het ijs en Do Kwon richt zich tot community appeared first on BTC Direct | Nieuws.