Cryptocurrency-analist en handelaar Ali Martinez, beter bekend als @ali_charts op Twitter, heeft gegevens gedeeld die laten zien dat Bitcoin ETF-uitgevende bedrijven een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin in hun bezit hebben. Dit roept vragen op over de impact op de Bitcoin-markt en de overlevingskansen van deze ETF’s.

Miljarden aan Bitcoin gekocht door ETF-makers

De gegevens onthullen dat deze ETF-uitgevers in totaal bijna 640.000 Bitcoins hebben verworven. Dit is een aanzienlijke hoeveelheid van de totale Bitcoin-voorraad en benadrukt het groeiende institutionele belang in de cryptocurrency.

Grayscale CEO voorspelt crash voor de meerderheid van BTC ETF’s

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, heeft onlangs verklaard dat hij niet gelooft dat alle 11 op spot gebaseerde Bitcoin ETF’s op de lange termijn zullen overleven. Hij voorspelt dat de concurrentie hevig zal zijn en dat de meerderheid van deze ETF’s uit de markt gedrukt zal worden.

Sonnenshein merkte ook op dat de beheerskosten voor Grayscale’s Bitcoin ETF aanzienlijk hoger zijn dan die van andere hedgefondsen, wat kan leiden tot zorgen bij beleggers.

Deze ontwikkelingen werpen vragen op over de toekomst van Bitcoin ETF’s en hun impact op de bredere markt. Het blijft een gebied dat nauwlettend in de gaten moet worden gehouden voor zowel beleggers als liefhebbers van cryptocurrency.

The post US Bitcoin ETF’s bezitten bijna 640.000 Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.