Er zijn twee grote nieuwtjes rondom Uniswap. Eigenlijk drie als we de koersstijging van 65% meetellen, maar dat is eerder het resultaat van die andere twee nieuwtjes. De eerste is dat de decentrale beurs Uniswap een nieuw governance systeem heeft (lees: gratis coins), de tweede is de oprichting van uni.eth.

Nieuw bestuursmodel voor Uniswap

Uniswap is zojuist met 65% gestegen, de stijging begon kort nadat de Uniswap Foundation de oprichting van een vergoedingsmechanisme had voorgesteld dat UNI-houders beloont die hun tokens hebben ingezet en gedelegeerd.

‘Dit voorstel beoogt het bestuurssysteem van Uniswap te versterken door actieve, betrokken en doordachte delegatie te stimuleren,’ schreef het team van Uniswap Foundation.

Het voorstel stelt ook dat als er geen grote drempels zijn, er op 1 maart 2024 een screenshot wordt gemaakt van het aantal coins in wallets. De werkelijke stemming over de uitbetaling zal op 8 maart plaatsvinden.

Ofwel, de kans is aanwezig dat er tot 1 maart flink wordt ingekocht, wat de koers van Uniswap natuurlijk goed kan doen. Wat er daarna gebeurt? Een sell-off is goed mogelijk.

Uniswap claimt uni.eth

Uniswap heeft het ‘uni.eth’-subdomein aangekondigd. Dit betekent dat de beurs de Ethereum Name Service gebruikt om complexe ETH-adressen om te zetten in voor mensen leesbare woorden. Via uni.eth kunnen gebruikers uitgebreide hexadecimale adressen vereenvoudigen door kortere namen te maken die gemakkelijk te onthouden en te delen zijn.

Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld raoul.uni.eth maken.

Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich registreren en hun uni.eth-subdomein claimen via de mobiele app van Uniswap. Elke gebruiker kan gratis een subdomein krijgen via een off-chain en kostenloos proces.

Deze twee aankondigingen hebben investeerders helemaal wild gemaakt. De koers van Uniswap schiet omhoog, op het moment van schrijven zelfs met 65%!

Wat een verschil met twee uur geleden, toen kabbelde de koers een beetje door, maar liet het niets bijzonders zien. Inmiddels is Uniswap gestegen naar 11,32 euro en we zijn benieuwd waar deze stijging ophoudt.

The post Uniswap crypto stijgt 65%, ben je nog op tijd om hiervan te profiteren? appeared first on BLOX | Nieuws.