Binance Holdings, bekend van de gelijknamige cryptobeurs, heeft een mijlpaal bereikt door voor het eerst in haar geschiedenis een raad van bestuur te vormen. Deze raad bestaat uit zeven leden, waaronder zowel interne leidinggevenden van het bedrijf als onafhankelijke leden. Gabriel Abed, voormalig ambassadeur van Barbados in de Verenigde Arabische Emiraten, is benoemd tot voorzitter van deze belangrijke groep voor de organisatie.

Binance is al jaren de grootste cryptobeurs als je kijkt naar handelsvolume. Het is tegelijkertijd ook nog altijd een relatief vage entiteit.

Raad van bestuur

Naast Abed omvat de raad Richard Teng, CEO van Binance, mede-oprichter Heina Chen, Xin Wang van Bayview Acquisition Corp, Arnaud Ventura van Gojo & Company, Roger Wang en Rock He. Deze aankondiging onderstreept de inzet van Binance voor een nieuwe fase van bestuur en transparantie.

De oprichting van de raad volgt op een reeks ingrijpende veranderingen in het leiderschap van Binance. Dit gebeurde nadat Changpeng “CZ” Zhao, de voormalige CEO, zijn functie neerlegde als onderdeel van een schikking met Amerikaanse autoriteiten. In deze schikking stemde Binance in met het betalen van $4,3 miljard aan boetes vanwege overtredingen op het gebied van anti-witwasbeleid. Zhao’s veroordeling staat gepland voor eind april.

Nieuwe stappen

De oprichting van een raad van bestuur met onafhankelijke leden en de vorming van compliance- en auditcomités waren sleutelonderdelen van de overeenkomst met de Amerikaanse autoriteiten. Dit markeert een cruciale stap voor Binance in het versterken van haar regelgevings- en governancestructuur, volgens CEO Richard Teng.

Binance, oorspronkelijk opgericht in China in 2017, groeide uit tot een van de grootste cryptobeurzen wereldwijd onder leiding van Zhao. Het bedrijf, dat zijn activiteiten en personeel grotendeels gedecentraliseerd hield, heeft zijn operationele basis in de Verenigde Arabische Emiraten voor de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika, en in Frankrijk voor zijn Europese bedrijfsactiviteiten.

De Amerikaanse tak, Binance US, heeft het nog altijd lastig. De aftakking is veel kleiner dan de concurrenten in de Amerikaanse markt.

Deze stap van Binance is meer dan alleen een interne reorganisatie, het was een verplichting en de enige manier om (juridisch) te overleven. Het laat zien hoe leidende bedrijven zich aanpassen aan een snel veranderende regelgeving en handhaving daarvan.

Binance staat er om bekend om in te spelen op hypes, of die zelf te creeëren in de cryptomarkt. Niet voor niets lanceerde ze ook een markt om Bitcoin Ordinals te verhandelen.


The post Unicum: Binance Vormt Voor Het Eerst Raad Van Bestuur appeared first on Bitcoinmagazine.nl.