Het Hooggerechtshof in Montenegro besluit dat het verzoek voor de uitlevering van Do Kwon aan de VS of Zuid-Korea is verworpen. Dat blijkt uit berichtgeving van het Europese land.

De voormalige CEO van Terraform Labs werd in Montenegro gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van een aantal maanden. De reden hiervoor was dat hij met vervalste documenten probeerde het land te verlaten. Kwon is op de vlucht voor autoriteiten, nadat zijn crypto-imperium rondom Luna en de TerraUSD stablecoin implodeerden.

De VS en Zuid-Korea hebben om zijn uitlevering verzocht vanwege strafrechtelijke vervolging. Er gingen miljarden dollars van individuen in rook op toen Terraform Labs in mei 2022 instortte.

Het Hooggerechtshof van Podgorica besloot in november dat aan de wettelijke voorwaarden voor de uitlevering van Kwon was voldaan. Uit het bevel van dinsdag blijkt dat de verdediging van Kwon met succes in beroep is gegaan tegen deze beslissing. Het Hof van Beroep heeft bevolen dat de zaak wordt teruggezonden naar de rechter van Podgorica voor een nieuw proces.

Het Hof van Beroep verwierp het uitleveringsbesluit omdat Kwon zelf niets had gehoord van het Amerikaanse uitleveringsverzoek. Dat is wettelijk verplicht.

Als de rechtbanken uiteindelijk de uitlevering van Kwon goedkeuren, heeft de minister van Justitie van het land de uiteindelijke beslissing. De kans is erg klein dat de Zuid-Koreaan alle straffen kan ontlopen. Het lijkt vooral uitstel van executie te zijn.


The post Uitlevering Do Kwon aan VS of Zuid-Korea nog even uitgesteld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.