Volgens Lucy Gazmararian, lid van de adviesgroep van de effectenregulator van Hong Kong, gaan de cryptoregels in het land een grote uitdaging vormen voor crypto-startups. De Securities and Futures Commission (SFC) heeft namelijk ‘ongelooflijk hoge normen’ vastgesteld voor Virtual Asset Service Providers (VASP’s) in Hong Kong. Volgens Gazmararian brengen deze standaarden echter vooral voordelen met zich mee.

Zelfde normen als financiële instellingen

In februari kwam het nieuws naar buiten dat het vanaf 1 juni weer legaal wordt in Hong Kong om crypto te traden. Dit is niet alleen van toepassing op de lokale bevolking, maar ook op de rest van China. Door dit te doen, hoopt Hong Kong zich te profileren als crypto-hoofdstad van de wereld. Hoewel veel cryptobedrijven zich daar nu willen vestigen, moeten deze dus wel aan zeer strenge regels voldoen.

Gazmararian, oprichter van crypto-onderneming Token Bay Capital, verklaart dat de SFC de VASP’s verzoekt om dezelfde normen te hanteren als de al bestaande financiële instellingen, zoals grote banken en vermogensbeheerders.

‘Het probleem is dat cryptobedrijven zich vaak in de startup-fase bevinden’, benadrukt Gazmararian in gesprek met Cointelegraph. ‘Velen worden gefinancierd, maar krijgen geen enorme bedragen, zoals honderden miljoenen. Om aan het raamwerk te voldoen, zijn aanzienlijke kosten verbonden.’

Gazmararian is van mening dat een sterke regelgevingsstructuur meer kapitaalkrachtige financiële bedrijven zal stimuleren om startups te helpen groeien. ‘Ik denk dat bedrijven die de licentie wél krijgen, de strengste normen zullen hanteren. Dus de lat ligt hoog, maar ik denk dat dit niet zonder reden is.’

Consultatiedocument

In aanloop naar deze strengere regelgeving is op 20 februari een 361 pagina’s tellend consultatiedocument gepubliceerd. Hierin komen ook het Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC)-beleid aan bod. De SFC nodigt individuen en (crypto)bedrijven uit om deze door te lezen en hierop feedback te geven. De effectenregelgever vindt het belangrijk om alle partijen hierbij te betrekken, om zo dit project zo goed mogelijk af te ronden.

The post Uitdaging voor cryptobedrijven Hong Kong: ‘Ongelofelijk hoge normen’ appeared first on BLOX | Nieuws.