De eerste maanden van 2023 zijn uitermate goed tot fantastisch verlopen voor Bitcoin. Er staat een stijging van ruim 65 procent op de borden en dat is ook voor de mining-industrie een flinke opsteker na het lastige jaar 2022. Dat het beter gaat met de miners blijkt wel uit het grote nieuws uit de Verenigde Staten rondom U.S. Bitcoin Corp (USBTC).

Wat is er aan de hand?

US Bitcoin Corp (USBTC) is een Amerikaanse partij die de hosting van Bitcoin miners oppakt voor grote partijen. Nu laat het via CoinDesk weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met meerdere grote miners – waaronder het beursgenoteerde Marathon Digital Holdings (MARA) – voor het hosten van ruim 150.000 Bitcoin miners.

Dat zijn deals die je het afgelopen jaar niet zo snel zag. Het lijkt erop dat de miners zich ook weer voorbereiden op een meer positieve periode voor Bitcoin. Op dit moment is het nog te vroeg in de cyclus om al van een nieuwe bullmarkt te spreken, maar het gaat de goede kant op.

Afgelopen jaar was een stuk minder voor de industrie. Wat we bijvoorbeeld konden zien aan het omvallen van Compute North, dat in eerste instantie ook drie hosting-locaties van USBTC onder zijn hoede had. Wat dat betreft is het nieuws van vandaag een ware opsteker voor de markt.

Niet het enige

Dat is overigens niet het enige. USBTC zit ook al sinds februari 2023 in een fusie met de Canadese beursgenoteerde miners Hut 8. Het idee is om beide bedrijven samen te brengen, zodat zij samen een nog grotere speler op de Noord-Amerikaanse markt voor bitcoin-mining kunnen zijn.

Door de fusie tussen Hut 8 en USBTC krijgen de twee bedrijven een gezamenlijke hashproductie van 5,6 exahash per seconde (EH/s). Waarmee ze nog slechts een paar grote partijen, waaronder Marathon Digital, voor zich moeten dulden.

De belangrijkste boodschap in dit nieuws is dat de mining-industrie in de Verenigde Staten nog allesbehalve dood is na het pittige jaar dat 2022 was. Nu is het zaak om door te pakken, maar dat moet natuurlijk beginnen bij de Bitcoin koers.

Wat dat betreft kan er nog wel een wisselvallige periode in het verschiet liggen voor Bitcoin. Macro-economisch gezien zijn de problemen namelijk nog steeds niet voorbij. De inflatie is nog altijd relatief hoog en daarom blijven de rentes waarschijnlijk ook op een hoger punt staan.

The post U.S. Bitcoin Corp sluit gigantische deal voor mining-industrie appeared first on BLOX | Nieuws.