Mike Novogratz, de oprichter en CEO van Galaxy Digital Holdings, verwacht dat tweederde van de crypto-hedgefondsen zal falen als gevolg van de bearmarkt. “Het volume gaat omlaag en hedgefondsen moeten herstructureren. Er zijn letterlijk 1.900 crypto-hedgefondsen. Ik gok dat tweederde van die partijen zal falen”, aldus Novogratz tijdens de Piper Sandler Global Exchanges & Brokerage Conference in New York.

Novogratz wijst Federal Reserve aan als schuldige

De miljardair, die recent veel geld verloor met de ineenstorting van het Terra-ecosysteem, wijst de Federal Reserve aan als de schuldige voor de slechte markt. Volgens Novogratz is de reactie van de Federal Reserve op de hoge inflatie de enige reden dat vrijwel alle markten het nu lastig hebben. Bitcoin is vanaf de all-time high van november 2021 al meer dan 50 procent verloren.

Ook de ineenstorting van Terra en de LUNA token zijn volgens Novogratz te wijten aan de macro-economische omstandigheden. Dat is een opvallende uitspraak, gezien Terra investeerders 20 procent rente betaalde over hun UST-stablecoins. Een rente waar zelfs een buitenstaander waarschijnlijk zijn bedenkingen heeft als het gaat over de houdbaarheid daarvan. “Terra was helaas niet sterk genoeg om te dealen met de vallende bitcoin koers en de rest van de cryptomarkt. Het was een catastrofaal verlies”, aldus Novogratz over Terra.

UST-stablecoin was populair onder hedgefondsen

Interessant is dat het jaarlijkse crypto-hedgefondsen rapport laat zien dat Terra USD (UST) de op twee na populairste stablecoin was onder de hedgefondsen. Deze fondsen werden in april 2022 ondervraagd, net voor de val van het protocol. De kans is dus meer dan aanwezig dat deze partijen grote hoeveelheden geld zijn verloren met het instorten van de stablecoin. Bijna 50 procent van de respondenten gaf ook aan te handelen in de LUNA token. De token die Novogratz met een tatoeage op zijn arm vereeuwigde.

Als de cijfers in dit rapport kloppen, dan kan Novogratz nog weleens gelijk krijgen met zijn voorspelling dat driekwart van de crypto-hedgefondsen niet zullen overleven. Het is echter de vraag in hoeverre de fondsen van Novogratz populair blijven, gezien hij een groot fan van het hopeloos gefaalde LUNA was.

Galaxy Digital neemt geen gas terug

Ondanks de slechte markt is het Galaxy Digital van Novogratz niet van plan om gas terug te nemen. In tegenstelling tot concurrenten als Gemini is Galaxy Digital juist aan het uitbreiden. Gemini ontslaat momenteel mensen om de bearmarkt te overleven, terwijl Galaxy Digital het tegenovergestelde doet. Het in New York gevestigde Galaxy Digital wil na deze bearmarkt “de place to be” zijn als het gaat om het verhandelen van digitale assets, zo sprak Novogratz tijdens het evenement.

Galaxy Digital noemt zichzelf de brug tussen crypto en de institutionele handelswereld. Het eerste kwartaal van 2022 was echter niet bijster succesvol, aangezien het bedrijf een verlies van meer dan 100 miljoen euro moest opschrijven. Dat verlies valt echter in het niet bij de winst van meer dan 800 miljoen euro die het in het eerste kwartaal van 2021 boekte. De totale market cap van Galaxy Digital ligt op ongeveer 2,4 miljard euro. Hiermee behoort het bedrijf van Novogratz tot de grotere spelers binnen de crypto-industrie.

The post ‘Tweederde van alle crypto-hedgefondsen zal falen’ appeared first on BTC Direct | Nieuws.