MicroStrategy mede-oprichter en bestuursvoorzitter Michael Saylor gelooft dat er twee katalysatoren zijn die de Bitcoin koers in 2024 als een katapult omhoog kunnen schieten. In een nieuw interview met Bloomberg bespreekt Michael Saylor de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten als voornaamste reden om bullish te zijn.

Vraagschok en aanbodschok voor Bitcoin

Michael Saylor is razend bullish, omdat de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten volgens hem voor een vraagschok zal zorgen.

Dat is op zichzelf al een bijzondere ontwikkeling.

Maar in april 2024 komt daar ook nog eens de halving overheen, die voor een aanbodschok zorgt. Volgens Michael Saylor hebben we nog nooit een asset gezien waarbij de vraag met een factor 2-10 stijgt, terwijl het aanbod halveert.

Wat dat precies betekent voor de Bitcoin koers kan ook Michael Saylor natuurlijk niet voorspellen, maar dat het twee positieve ontwikkelingen zijn valt eigenlijk niet meer te ontkennen.

Is de Spot Bitcoin ETF een gevaar voor MicroStrategy?

Het aandeel van MicroStrategy is op dit moment aantrekkelijk voor investeerders, omdat zij als één van de weinige bedrijven ter wereld investeren in Bitcoin.

Koop je een aandeel van MicroStrategy? Dan zit je in principe ook in Bitcoin. Nu komen er echter ETFs aan en dat zou MicroStrategy misschien irrelevant maken voor de markt.

Daar maakt Michael Saylor zich echter geen zorgen over… Wat MicroStrategy volgens hem uniek maakt, is dat ze schulden kunnen maken om extra Bitcoin aan te schaffen. Met een aandeel MicroStrategy handel je als het ware in Bitcoin met een soort hefboom.

The post ‘Twee redenen die wijzen op een gigantische bullrun voor Bitcoin in 2024’ appeared first on BLOX | Nieuws.