Klanten die cryptocurrency kopen met PayPal, loggen twee keer zo vaak in op het platform als daarvoor. Dat laat PayPal weten in de cijfers van het laatste kwartaal van 2020. Hoewel CEO Dan Schulman niet specifiek inging op de omzet uit cryptocurrency, zei hij wel dat het handelsvolume in cryptocurrency de verwachtingen sterk heeft overtroffen. Dat is reden genoeg voor het bedrijf om de dienst voort te zetten.

Huidig financieel systeem is ouderwets

In een presentatie aan investeerders legde Schulman de keuze voor cryptocurrency nogmaals uit: ‘We weten allemaal dat het huidige financiële systeem verouderd is.’ Schulman schetste daarna een toekomst waarin iedereen toegang heeft tot finaniële diensten:

‘PayPal investeert in de nieuwe bedrijfs-unit voor cryptocurrency, blockchain en digitale valuta om deze toekomst vorm te kunnen geven.’

PayPal noteerde met 227 miljard dollar aan betalingsvolume en 6,1 miljard dollar aan inkomsten zijn beste kwartaal ooit. De omzet door handel in cryptocurrency wordt daar niet eens in meegenomen.

Volgens bronnen van Decrypt gebruikt PayPal Paxos voor zijn cryptocurrency aankopen. Het volume van ItBit, de beurs van Paxos, is in de afgelopen maanden sterk gestegen. Het grootste gedeelte van vorig jaar kwam het handelsvolume niet boven de 5 miljoen dollar per dag uit. Maar op 10 januari werd het dagrecord van maar liefst 242 miljoen dollar bereikt. Het is onbekend hoe hoog het percentage is van PayPal-aankopen.

Meer dan 325 miljoen klanten toegang tot bitcoin

In oktober 2020 kondigde betaalverwerker PayPal aan cryptodiensten aan te bieden. Klanten kunnen via PayPal cryptocurrency kopen en verkopen. Daardoor hebben potentieel 325 miljoen klanten nu eenvoudig toegang tot bitcoin, bitcoin cash, ethereum en litecoin.

Voorlopig is de dienst namelijk alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, maar PayPal wil snel uitbreiden naar de rest van de wereld. In de toekomst wil PayPal er ook voor zorgen dat klanten met cryptocurrency kunnen betalen. Interessant, want op die manier kan je dan bij 26 miljoen webshops betalen met cryptocurrency.

Sinds de aankondiging van PayPal is de cryptomarkt enorm gegroeid. De bitcoinprijs is verdriedubbeld, van 12.221 dollar tot meer dan 37.000 dollar. In dezelfde periode is de koers van ethereum keer vier gegaan, van onder 400 dollar tot meer dan 1.600 dollar.

Ook de aandelen van PayPal schieten omhoog. In oktober kostte een aandeel nog 202 dollar, gisteren bereikte PayPal met 254 dollar de hoogste koers ooit.

The post Twee keer zoveel activiteit van bitcoin en cryptocurrency kopers in PayPal appeared first on BTC Direct | Nieuws.