Ethereum’s gemiddelde transactiekosten zijn naar het laagste punt van het jaar gedaald, wat samenviel met verminderde activiteit op het netwerk. Opmerkelijk is dat deze daling plaatsvindt op het moment dat de voorraad ETH weer in een inflatoire fase is overgegaan. De gemiddelde transactiekosten op het Ethereum-netwerk hebben het laagste punt sinds december vorig jaar bereikt, met een bedrag van slechts $1,15 per transactie, volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Santiment.

Binance’s rol bij de gas fees

De recente daling van de transactiekosten op Ethereum kan worden toegeschreven aan een afname in de netwerkactiviteit. Op 21 september verhoogde Binance tijdelijk de gemiddelde transactiekosten van het netwerk naar boven de $10 tijdens routineuze vermogensconsolidatie in verschillende wallets.

Positieve signalen voor Ethereum

Marktwaarnemers interpreteren deze afname in netwerkactiviteit als mogelijk positief voor Ethereum. Volgens Santiment gaan dalende Ethereum-kosten vaak samen met een toegenomen netwerkgebruik, wat mogelijk de prijs van ETH kan stimuleren en bijdragen aan herstel van de marktkapitalisatie.

ETH-netwerk wordt inflatoir

Met de daling van de Ethereum-netwerktransactiekosten naar een jaarlijks dieptepunt, is de digitale asset overgegaan naar een inflatoir regime omdat er minder tokens worden verbrand. In de afgelopen zeven dagen is de voorraad Ethereum met 6.371 ETH toegenomen, volgens gegevens van Ultrasoundmoney.

De uitdagingen voor Ethereum

De overgang van Ethereum naar een proof-of-stake-algoritme vorig jaar had tot doel de voorraad te verminderen door verbranding. Echter, de afname van de netwerkactiviteit heeft deze verbrandingsfrequentie belemmerd. Daarnaast zien steeds meer activiteiten plaats op laag-2-netwerken, waarbij Ethereum’s hoofdnetwerk naar de achtergrond wordt geduwd.

Conclusie

De recente daling van Ethereum’s gemiddelde transactiekosten naar het laagste punt van het jaar roept vragen op over de toekomst van de cryptocurrency. Hoewel de lagere kosten positief kunnen bijdragen aan het herstel van de marktkapitalisatie en de prijs van ETH, brengen de overgang naar inflatie en de opkomst van laag-2-netwerken uitdagingen met zich mee.

De impact van deze verschuivingen op de lange termijn blijft een punt van aandacht voor de Ethereum-gemeenschap en marktwaarnemers, en de reactie van het netwerk op veranderende marktomstandigheden zal nauwlettend worden gevolgd.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Transactiekosten Ethereum op laagste punt in 2023, welk effect heeft dit op de prijs? appeared first on BLOX | Nieuws.