De Bitcoin koers kende een fantastisch 2023, maar het zijn de aandelen van Bitcoin-bedrijven die de show hebben gestolen. Het aandeel van Coinbase schoot dit jaar bijvoorbeeld met 426 procent omhoog, terwijl Bitcoin miners als Marathon Digital en Riot Platforms met respectievelijk 721 procent en 419 procent groeiden. Door alle stijgingen klimt de totale market cap van deze bedrijven richting de oude all-time high.

Bitcoin-bedrijven naar de top

“De totale waarde van alle beursgenoteerde Bitcoin miners plus MicroStrategy. Het is een gigantisch jaar geweest voor Bitcoin-bedrijven en partijen die de digitale munt vertegenwoordigen op de aandelenmarkten”, aldus een optimistische Dylan LeClair.

De bovenstaande grafiek toont de prestaties van deze bedrijven in Amerikaanse dollars. Zoals je kunt zien tikken ze bijna de all-time high van eind 2021 aan, die werd bereikt op het moment dat Bitcoin in november 2021 zijn voorlopige all-time high van 69.000 dollar bereikte.

Nog interessanter is misschien wel de onderstaande grafiek, waarin we de waarde van deze bedrijven gemeten in Bitcoin zien.

Wat opvalt is dat ze samen steeds meer Bitcoin waard zijn. Wat denk jij? Gaat deze relatie standhouden of zal de waarde van deze bedrijven uitgedrukt in Bitcoin uiteindelijk dalen?

MicroStrategy geeft les over Bitcoin aan Wall Street

Als je al wat langer meeloopt in de Bitcoin-industrie, dan heb je ongetwijfeld weleens van MicroStrategy gehoord. Dit beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf begon in augustus 2020 met het kopen van Bitcoin en is daar niet mee opgehouden.

Sindsdien is het aandeel van MicroStrategy geëxplodeerd en krijgen ze het voor elkaar om met geleend geld meer en meer Bitcoin per aandeel te verzamelen.

Waar de market cap van MicroStrategy gaat eindigen? Dat is lastig te voorspellen, maar zoals je ziet gaan ze op dit moment in een rechte lijn omhoog. Ook zijn ze hard op weg richting de 210.000 Bitcoin, waarmee ze 1 procent van alle Bitcoin in handen zouden hebben.

Wordt MicroStrategy het rijkste bedrijf op aarde?

The post Totale marktwaarde Bitcoin-bedrijven BIJNA op all-time high appeared first on BLOX | Nieuws.