De tweede ontwikkelaar van Tornado Cash, Roman Storm, is gearresteerd en doet een beroep op de cryptogemeenschap om hem te steunen. Op 22 januari plaatste Roman Storm, de in Chicago gevestigde ontwikkelaar van Tornado Cash, een video op zijn account op X waarin hij smeekte om hulp. In de video vertelde hij over zijn recente arrestatie en de impact ervan op zijn leven en zijn familie.

Op zoek naar gerechtigheid

Hij verklaarde: “Enkele maanden geleden, ondanks mijn voortdurende samenwerking met de Amerikaanse autoriteiten, vielen zwaarbewapende FBI-agenten om 6 uur ‘s ochtends mijn huis binnen en arresteerden mij voor de ogen van mijn driejarige dochter. Mijn juridische team en ik zullen een sterke verdediging voeren tijdens het proces, niet alleen voor het welzijn van mijn gezin, maar ook voor toekomstige softwareontwikkelaars en financiële privacy. Mensen, ik heb jullie hulp nodig.”

Privacy als fundamenteel recht

Storm benadrukte dat zijn zaak een belangrijk precedent zou kunnen scheppen voor open-source ontwikkeling en privacyprotocollen. Daarom riep hij op tot donaties via de JusticeDAO, opgericht om de juridische strijd van het gedecentraliseerde protocol te ondersteunen.

De steun van de cryptogemeenschap

Tornado Cash is een Ethereum (ETH) mixer die is ontworpen om meer privacy te bieden voor transacties op basis van Ethereum. Deze tool staat al sinds 2020 wereldwijd onder toezicht van regelgevende instanties en wordt beschuldigd van het faciliteren van financiële misdrijven zoals witwassen van geld. Het verdedigingsteam beweert echter dat Tornado Cash-ontwikkelaars zelf nooit betrokken waren bij financiële misdrijven.

Enkele prominente crypto-enthousiastelingen en ontwikkelaars hebben hun steun uitgesproken voor Roman Storm, Alex Pertsev en Tornado Cash. Ryan Sean Adams, oprichter van Bankless, kondigde bijvoorbeeld aan dat zijn bedrijf $10.000 zou doneren aan de zaak. Viktor Bunin, protocol specialist bij Coinbase Cloud, manifesteerde ook zijn steun en doneerde op dezelfde dag. Jordi Baylina, een ontwikkelaar van Polygon zkEVM, legde uit dat dit gevecht niet alleen voor de Tornado Cash-ontwikkelaar is, maar voor de hele industrie.

Baylina benadrukte met name het belang van privacy als fundamentele waarde, in lijn met wereldwijd erkende fundamentele mensenrechten. Ondanks het feit dat de Verenigde Naties (VN) Verklaring van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag inzake Burgerlijke en Politieke Rechten privacy als een fundamenteel mensenrecht erkennen, is financiële privacy nog steeds een taboe, met regeringen die vaak rechtstreeks optreden tegen privacy via regelgeving en handhaving van de wet.

De arrestatie van Roman Storm en de rechtszaak tegen hem en Alex Pertsev blijven belangrijke kwesties voor de cryptogemeenschap, en velen kijken gespannen toe hoe deze zaak zich ontwikkelt.

The post Tornado Cash-ontwikkelaar smeekt om hulp in emotionele video appeared first on BLOX | Nieuws.