Waar Ethereum (ETH) lang als een solide speler werd gezien, is er mogelijk een pijnlijk harde wind van speculatie opkomst die deze status kan omverwerpen. Volgens de bekende crypto-analist Benjamin Cowen zou Ethereum binnenkort een scherpe daling kunnen zien, mogelijk tot onder de grens van $1.000. Dit scenario zou niet nieuw zijn voor de veteraan van de crypto, die in het verleden al vaker zijn weerbaarheid heeft getest. Maar wat zijn de tekenen die Cowen deze keer heeft opgemerkt?

Analyse van de markttrend

Cowen, bekend om zijn scherpe inzichten in de cryptomarkt, heeft zijn bijna 800.000 YouTube-abonnees geïnformeerd over de mogelijke neerwaartse correctie van Ethereum. Zijn analyse is gebaseerd op historische gegevens die suggereren dat ETH de neiging heeft de bodems van zijn cycli meerdere keren te testen voordat het een nieuwe stierenfase betreedt.

Herhaald de geschiedenis zich?

Cowen verwijst naar eerdere perioden waarin Ethereum zijn laagste punten opnieuw testte – zoals in 2015, 2016 en recentelijk in 2020. Hij wijst erop dat de lage punt van 2022 nog niet opnieuw is geëvalueerd en dat dit een indicatie zou kunnen zijn voor toekomstige bewegingen.

De voorspelling van Cowen gaat verder met de suggestie dat Ethereum eerst zal afnemen in zijn waarde ten opzichte van Bitcoin (ETH/BTC), voordat de waarde in USD daalt. Dit patroon zou zich in de komende maanden kunnen ontvouwen, met de verwachting dat deze daling niet meteen zal gebeuren, gezien de gebruikelijke sterke prestaties van Ethereum in januari en de positieve verwachtingen omtrent de ETH spot ETF en halvingsverhalen.

Conclusie

Terwijl de crypto-community vol spanning afwacht, herinnert Cowen’s analyse ons eraan dat de wegen van de cryptomarkt soms onvoorspelbaar zijn. Het potentieel van Ethereum om de diepte van onder $1.000 te testen, is een verhaal dat nog geschreven moet worden, met vele factoren die meespelen in het definitieve plot. In de tussentijd houden analisten en enthousiastelingen de markt nauwlettend in de gaten.

The post Topanalist voorspelt: Ethereum koers gaat onder $1.000 appeared first on BLOX | Nieuws.