De populaire analist Jason Pizzino claimt dat de huidige koersactie van bitcoin hem doet denken aan 2019. In die periode schoot de bitcoin koers 4x over de kop, om vervolgens zes maanden op adem te komen. Volgens Pizzino is de stijging van bitcoin van 25.000 naar 74.000 dollar in een paar maanden vergelijkbaar met de fakeout-rally van 2019.

Daarmee geeft hij eigenlijk aan dat bitcoin vanaf dit niveau nog een paar maanden zijwaarts kan handelen, voordat de volgende fase van de bullmarkt begint.

Saaie koersactie voor bitcoin?

In 2019 was het sentiment vergelijkbaar met vandaag. Door de extreem snelle stijgingen in dat jaar begonnen mensen ook te filosoferen over een links-georiënteerde cyclus voor bitcoin.

Dat wil zeggen dat we de piek van de cyclus veel eerder krijgen dan normaal. Nu hebben we in ieder geval voor het eerst in de geschiedenis een all-time high gezien voordat de halving heeft plaatsgevonden.

Wat dat betreft is deze cyclus al meer links-georiënteerd dan die van 2019.

Uiteindelijk gebeurde het in 2019-2020 wellicht niet vanwege de uitbraak van de COVID-19 pandemie, zo filosofeert ook Pizzino in zijn nieuwe video. De uitbraak van de wereldwijde pandemie drukte de bitcoin koers enorm omlaag, waardoor de bullmarkt mogelijk een paar maanden vertraging opliep.

Bitcoin op de korte termijn

Volgens Pizzino is het op de korte termijn heel belangrijk voor bitcoin dat we boven de range van 67.000 tot 69.000 dollar weten te komen. Op dat niveau van 69.000 dollar ligt natuurlijk de oude all-time high, wat voor veel mensen in psychologische zin ook een belangrijk punt is.

Verder is het heel belangrijk dat bitcoin op 59.000 tot 60.000 dollar voldoende steun weet te vinden.

Als dat lukt, dan hoeven we volgens Pizzino niet verder weg te zakken. Vallen we onder de koers van 59.000 dollar? Dan kan het best eens zijn dat we gaan consolideren in de range van 50.000 tot 70.000 dollar met de digitale munt.

Voor nu is het echter vooral aftellen naar de halving, die voor dit weekend op het programma staat.


The post Topanalist voorspelt 2019-achtige koersactie voor bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.