Michaël van de Poppe, de grootste Nederlandse analist op Twitter, verwacht dat de Bitcoin koers tijdens deze cyclus nog naar het niveau van 300.000 dollar stijgt. Het feit dat Bitcoin erin geslaagd is om voor de halving een nieuwe all-time high op de borden te zetten, is volgens hem een heel sterk signaal voor de digitale munt.

Bitcoin nog 4x over de kop?

Vanaf de huidige koers van ongeveer 70.000 dollar verwacht Van de Poppe dat Bitcoin nog 4x over de kop kan. Dat zou uiteindelijk een koers van rond de 300.000 dollar moeten opleveren. Dat lijkt nu allemaal ongelooflijk, maar dat was de huidige koers ook als je dat in 2017 had verteld.

“Bitcoin heeft nog steeds te maken met een cruciale weerstand. Als deze breekt, dan zien we waarschijnlijk een continuatie richting nieuwe all-time highs. Bitcoin blijft voor de halving waarschijnlijk op 70.000 dollar, maar voor deze cyclus verwacht ik een Bitcoin koers van 300.000 dollar”, aldus de Nederlandse analist.

Voor nu verwacht Van de Poppe dus een paar rustige weken tot de halving rond 20 april zal plaatsvinden. Daarna moet dan langzaam het vuurwerk beginnen voor Bitcoin, om ergens in de maanden daarna zijn absolute climax te bereiken.

Mensen onderschatten Bitcoin?

Verder is Van de Poppe van mening dat de grote menigte de potentie van Bitcoin tijdens deze cyclus een beetje onderschat.

“De markten zijn sterker dan we denken. Correcties bij altcoins zijn gigantische inkoop-kansen. Er is een kans op nieuwe all-time highs voor de halving en de rotatie richting altcoins komt eraan”, zo gaat de analist verder.

Met die “rotatie richting altcoins” doelt hij op het verkopen van de winsten in Bitcoin, om deze vervolgens te verplaatsen naar altcoins.

Waar we eerder sterke prestaties zagen bij memecoins, Solana en kunstmatige intelligentie, verwacht Van de Poppe dat er later dit jaar veel kapitaal richting het ecosysteem van Ethereum zal vloeien.

Daarnaast ziet hij potentie is DePIN (decentrale fysieke infrastructuur netwerken) en RWA (Real World Assets). We gaan het zien, maar het is in ieder geval een optimistisch verhaal van de Nederlandse trots van het analistengilde.

The post Topanalist: ‘Bitcoin koers naar $300.000 in deze cyclus’ appeared first on BLOX | Nieuws.