De Bitcoin koers lijkt na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten moeite te hebben om door te breken. Nadat gisteren het niveau van 49.000 dollar werd bereikt is Bitcoin aan een daling begonnen. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 46.100 dollar, maar de euforie lijkt zijn kookpunt te bereiken.

De euforie bereikt een kookpunt

Om de euforie binnen de financiële markten te meten is de “Global Equity Risk-Love” indicator van de Bank of America (BOFA) een interessant hulpmiddel.

Zodra het sentiment (donkerblauw) boven de rode stippellijn in de grafiek komt, is dat volgens de zakenbank een bearish-signaal voor de markt.

Waar het sentiment in oktober 2023 nog in de “paniekzone” zat, is er momenteel sprake van euforie en dat kan weleens gevaarlijk zijn.

Deze grafiek gaat over de aandelenmarkt, maar Bitcoin kent een hoge correlatie met de aandelenkoersen. Dat wil zeggen dat Bitcoin en de aandelenmarkten meestal synchroon aan elkaar bewegen.

Moeten we ons zorgen maken over de Bitcoin koers? Het eerlijke antwoord is dat het onmogelijk is om daar met zekerheid uitspraken over te doen. In principe is dit geen goed signaal en als je naar het koersverloop van de afgelopen maanden kijkt zou het niet vreemd zijn als de digitale munt even op adem moet komen.

Fear & Greed Index daalt van “extreme hebzucht” naar “hebzucht”

Ondertussen is de Fear & Greed Index, een vergelijkbare index met een focus op Bitcoin, gedaald van 76/100 naar 71/100. Dat betekent dat het sentiment sinds gisteren wat gedaald is.

Waar er gisteren nog sprake was van “extreme hebzucht” met een score van 76/100, is er op dit moment nog maar sprake van “hebzucht” met een score van 71/100.

Het lijkt erop dat de piek van de hype omtrent de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten in ieder geval achter de rug is. Nu is het wachten op de definitieve cijfers die ze tijdens de eerste handelsdagen hebben opgeleverd.

De verwachting is dat we daar komende zaterdag meer over leren.

The post Top in zicht voor Bitcoin? Euforie bereikt kookpunt appeared first on BLOX | Nieuws.