De populaire pseudonieme analist Pentoshi, die de top van Bitcoin wist te voorspellen in 2021, gelooft dat Ethereum op het punt van een gigantische koersexplosie staat. Op Twitter schrijft Pentoshi dat het erop lijkt dat Ethereum ieder moment door een weerstand kan breken, waar het de afgelopen 12 maanden continu tegenaan liep.

Doet Ethereum het straks beter dan Bitcoin?

Een opvallende zin in de analyse van Pentoshi is dat hij voor Ethereum hogere verwachtingen heeft dan voor Bitcoin op dit moment.

Waarom?

Omdat hij verwacht dat Ethereum harder zal stijgen dan Bitcoin zodra de Spot Bitcoin ETF op de markt komt. Dat komt volgens Pentoshi omdat de markt begrijpt dat Ethereum de volgende zal zijn die een Spot ETF krijgt.

Verder is de kans volgens de analist groot dat Ethereum de hoogste koersen van 2023 zal doorbreken. “De koers is niet zo ver opgeklommen om vervolgens de hoogtepunten van dit jaar niet minstens te doorbreken”, aldus een optimistische Pentoshi.

Waar ligt de weerstand voor Ethereum?

Gekeken naar de grafiek van Pentoshi ligt de weerstand voor Ethereum op de koers van 2.144 dollar. Op het moment van schrijven klokt de nummer twee van de markt binnen op 2.060 dollar en is het niet ver van die weerstand verwijderd.

Dat neemt niet weg dat het voor de bulls nog een behoorlijke kluif kan zijn om dat koersniveau ook daadwerkelijk te overwinnen.

Naast Ethereum is Pentoshi op dit moment ook bullish over Fetch.ai (FET). Volgens de analist is de kans aanwezig dat de munt op korte termijn de 0,49 dollar herclaimt, om vervolgens door te stoten naar de koers van 0,69 dollar.

Op het moment van schrijven staat de koers van FET op 0,4244 dollar en lijkt het nog een redelijk lange weg tot het niveau van 0,49 dollar wat volgens Pentoshi zo belangrijk is voor de munt.

 


The post Top-analist voorspelt koersexplosie voor Ethereum appeared first on Bitcoinmagazine.nl.