Crypto-app BLOX biedt ontzettend veel verschillende cryptocurrency’s. Om je te helpen kiezen zetten we vandaag 5 crypto’s in de spotlight, die allemaal onder de 1 euro zijn.

Vorige week keken we naar coins onder 10 cent, dus die laten we voor nu buiten beschouwing. Dus eigenlijk is dit een top 5 van crypto tussen 1 euro en 10 cent. Alle genoemde cryptocurrency zijn te krijgen in BLOX.

#5 – Cardano (ADA)

Een paar jaar geleden had Cardano op de eerste plek gestaan. Het was een van de darlings van de bull-run van 2021. Mening BLOX-er heeft flink verdiend aan ADA. Wat blijft er over als de hype voorbij is? Een robuuste blockchain waar veel op ontwikkeld wordt. Zo zijn er nu NFT-marktplaatsen gebouwd op Cardano en zijn transacties nog goedkoper.

Sinds de koers van ADA zijn hoogste waarde ooit bereikte in 2021, is Cardano eigenlijk alleen maar beter geworden. Maar de realiteit is dat steeds minder mensen dat in de gaten hebben. In de cryptowereld geldt dat als niemand aandacht besteedt aan een coin, het vaak een goed koopmoment is.

#4 – Audius (AUDIO)

Audius is sinds 21 maart dit jaar te verhandelen in BLOX en heeft al 1 grote piek behaald. De koers van Audius leek vorige maand niet te houden.

Audius is een gedecentraliseerd muziekstreamingplatform dat gebruikmaakt van blockchain-technologie met als doel om rechtstreeks contact tussen muzikanten en fans mogelijk te maken en tussenpersonen in de muziekindustrie overbodig te maken.

Muzikanten kunnen hun muziek uploaden naar het platform, terwijl fans nieuwe muziek kunnen streamen en ontdekken terwijl ze hun favoriete artiesten direct ondersteunen met de crypto AUDIO.

#3 – Polygon (MATIC)

De koers van Polygon (MATIC) is al een jaar redelijk stabiel. Tuurlijk, er zijn pieken en dalen, maar die zijn niet zo heftig. Dit geeft aan dat er een gelijke vraag is naar de munt. En dat is knap in een bearmarkt, niet veel coins kunnen de interesse vasthouden van het grote publiek.

Polygon is een soort extra laag op de blockchain van Ethereum en een soort vangnet voor waar ETH te kort schiet. Maar inmiddels heeft Ethereum een grote upgrade gehad en zou je verwachten dat Polygon niet meer nodig zou zijn. Het tegendeel is waar, Polygon groeit samen met Ethereum.

#2 – Curve (CRV)

Curve Finance werd gelanceerd tijdens de DeFi zomer van 2020 als een decentrale beurs (DEX) gericht op stablecoins. Het maakt goedkope uitwisselingen mogelijk tussen stablecoins en andere assets met een vaste prijs, zoals afgeleiden van Ethereum. Na Uniswap is Curve zelfs de op een na grootste DEX qua volume.

Wordt het platform Curve vaker gebruikt, dan is de kans groot dat er ook meer gebruikers willen stemmen over veranderingen. De vraag naar CRV neemt dan toe, en dat is goed voor de koers van CRV. De verwachting is dat de rol van stablecoins steeds groter worden, niet alleen in crypto, maar op de hele wereld. We zijn benieuwd welke rol Curve hierin kan spelen.

#1 – Ripple (XRP)

We kunnen hier een sexy coin kiezen, maar daar zouden we XRP te kort mee doen. Van alle coins onder de 1 euro (en boven de 10 cent) is XRP betrouwbaar gebleken. Op dit moment is moederbedrijf Ripple verwikkeld in een juridisch gevecht met de SEC.

Als Ripple deze rechtszaak wint, betekent dat niet alleen voor de koers van XRP, maar kan de hele cryptowereld juichen.

The post Top 5 crypto onder 1 euro van dit moment (mei 2023) appeared first on BLOX | Nieuws.