Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft uitdrukkelijk gewaarschuwd voor de risico’s van investeringen in cryptocurrency. Hij benadrukte de wijdverspreide non-compliance binnen de cryptosector, wat volgens hem het vertrouwen ondermijnt. Zijn uitspraken komen op een moment dat de markt gespannen uitkijkt naar de goedkeuring van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Gensler’s uitspraken, gedaan op het sociale mediaplatform X, luiden een alarmbel over de prevalentie van non-compliance in de cryptosector, vooral met betrekking tot de effectenwetgeving. Hij benadrukte dat deze wetgeving essentieel is voor zowel de bescherming tegen fraude en manipulatie als voor het verstrekken van noodzakelijke investeringsinformatie.

In een video op CNBC verduidelijkte Gensler zijn standpunt over de uitdagingen in de cryptomarkt. Hij benoemt onder andere het feit dat bedrijven die zich wel aan de regels houden een nadeel hebben als er niet gehandhaafd wordt, te midden van talloze problemen wereldwijd in de sector.

Gensler’s waarschuwingen hebben gemengde reacties uitgelokt op het sociale mediaplatform. Terwijl sommige gebruikers de timing van zijn uitspraken in twijfel trokken, bekritiseerden anderen zijn leiderschap bij de SEC, vooral in het licht van zijn ontmoetingen met voormalig FTX-CEO Sam Bankman-Fried voorafgaand aan de ineenstorting van FTX.


The post Toezichthouder VS waarschuwt crypo-industrie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.