De bankencrisis in de VS heeft er op zijn minst voor gezorgd dat mensen op zoek gaan naar alternatieven. Ook de crypto-industrie moet een andere manier vinden om zaken te doen, eentje waarbij banken niet nodig zijn, aldus Charles Hoskinson, de bedenker van Cardano.

Weg met de banken

Hij vertelt zijn duizenden volgers dat het tijd is om af te stappen van instabiele en volatiele banken.

Het is voor cryptobedrijven altijd al lastig geweest om een betrouwbare bankpartner te vinden. Veel banken vinden het te risicovol of ethisch niet verantwoord. Je moet iets verzinnen om de concurrentie klein te houden.

Crypto verliest verbinding met traditionele wereld

Niet gek dat veel cryptobedrijven veel vermogen hadden gestald bij Silicon Valley Bank, een grote financiële speler die niet moeilijk deed. Inmiddels weten we dat deze bank gesloten is door toezichthouders. De sluiting heeft ervoor gezorgd heeft dat een van de laatste gemakkelijke opties voor cryptobedrijven om verbonden te blijven met het traditionele financiële systeem, niet meer bestaat.

De crypto-industrie en stablecoinmakers ondervinden direct de gevolgen van de gevallen banken. Hoewel crypto-believers voorspellen dat crypto uiteindelijk de traditionele banken zal vervangen, moet de sector weer een uitdaging overwinnen, namelijk om weer gebruik te kunnen maken van het banksysteem.

Staatsobligaties digitaliseren

Een van de online volgers van Hoskinson, zegt in een reactie dat het tijd is voor een gedecentraliseerde cryptobank. Hoskinson vond dat wel een goed idee en zegt dat het “game over” zou zijn voor traditionele bankinstellingen als het mogelijk zou zijn om obligaties te digitaliseren.

Obligaties zijn schuldbewijzen die worden uitgegeven door overheden om hun tekorten te financieren en de dagelijkse werking van de regering te ondersteunen. Dit zijn dus schulden van de overheid die worden uitgegeven in de vorm van waardepapieren.

Overigens kunnen banken en bedrijven ook obligaties uitgeven, maar daar heeft Hoskinson het niet over, aangezien deze niet dezelfde veiligheid bieden als de overheidsvariant.

Crypto kan belofte inlossen

De sluiting van crypto-vriendelijke banken voelt als het volgende wapenfeit van de gevestigde orde tegen crypto. Ondanks deze uitdagingen blijft de crypto-industrie groeien en evolueren, met elke dag nieuwe projecten en initiatieven.

Bitcoin, de allereerste crypto, is bedacht als reactie op de bankencrisis van 2008. Bedacht met de belofte om gewone mensen de keuze te geven om hun eigen bank te worden.

Wellicht dat crypto deze belofte noodgedwongen tijdens de huidige bankencrisis al moet waarmaken.

The post Tijd om te breken met traditionele banken? Ja, zegt Hoskinson van Cardano appeared first on BLOX | Nieuws.