Tether heeft op social media laten weten dat ze voor 30 miljard dollar aan verhandelbare leningen uit hun reserves hebben gehaald. Deze hebben ze gedurende het derde kwartaal verkocht zonder er verlies op te lijden.

In datzelfde kwartaal heeft Tether meer dan 10 miljard dollar uitgegeven om Amerikaanse staatsobligaties op te kopen.

USDT en dollars

Tether is het bedrijf achter stablecoin USDT. Deze munt probeert altijd 1 dollar waard te zijn. Om die waarde te garanderen moeten investeerders er op kunnen vertrouwen dat ze hun USDT altijd voor 1 echte dollar kunnen inwisselen bij Tether.

Dat vertrouwen wordt gewekt door de financiële reserves die Tether aanhoudt. Tether heeft 68,5 miljard USDT uitstaan en in een ideale wereld zou het bedrijf ditzelfde aantal in dollars aanhouden.

Maar de wereld is niet ideaal, en Tether heeft een combinatie van verhandelbare leningen (schuldpapieren of commercial papers) en andere financiële instrumenten in hun reserves. Immers zijn dollars op een balans, maar gewoon… dollars.

“Dit is het bewijs van onze toewijding om onze tokens te ondersteunen met de veiligste, liquide reserves op de markt”, schreef Tether in een tweet.

Tether zegt al maanden dat het van plan was de kwaliteit van zijn reserves te verbeteren, onder meer door de hoeveelheid verhandelbare leningen die het aanhoudt te verminderen.

Tether sinds 2019 onder toezicht

In 2019 kwamen Tether en zusterbedrijf Bitfinex in de problemen. Dat jaar onderzocht de procureur-generaal van New York het bedrijf omdat 850 miljoen dollar aan fondsen van Tether en Bitfinex vermengd zouden zijn.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat Tether verplicht gesteld werd om elk kwartaal inzicht te geven in hun financiën, en dat Tether 18,5 miljoen dollar moest betalen om te schikken.

De reserves van Tether

Om de publieke opinie te beïnvloeden, beweerde Tether in januari 2019 nog dat contanten 100% van zijn reserves uitmaakten.

In februari 2019 werkte Tether zijn website bij: ‘Elke munt wordt altijd 100% gedekt door onze reserves, waaronder traditionele valuta en kasequivalenten en, van tijd tot tijd, andere activa en vorderingen uit leningen die door Tether aan derden zijn verstrekt.’

Lange tijd was Tether de enige stablecoinuitgever onder toezicht. Maar sinds de ineenstorting van de stablecoin van Terra Luna hebben alle stablecoinbedrijven de neiging om er alles aan te doen om het vertrouwen van gebruikers terug te winnen.

The post Tether verkoopt 30 miljard dollar aan verhandelbare leningen uit reserves appeared first on BLOX | Nieuws.