In een belangrijke stap naar het versterken van de banden tussen Tether en Telegram’s Web3-ecosystemen, heeft Tether aangekondigd dat het zijn op de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin, USDT, lanceert op het TON (The Open Network) blockchain.

De aankondiging, gedaan op 19 april tijdens de Token2049 Dubai, markeert een cruciaal moment in de intersectie van twee grote spelers in de cryptowereld.

Uitbreiding van stablecoin aanbod

De beslissing om USDT op het TON blockchain te lanceren, vertegenwoordigt een strategische zet van Tether om uit te breiden over meerdere blockchains. Naast USDT onthulde Tether ook plannen om zijn op goud gekoppelde stablecoin, Tether Gold (XAUT), op TON te lanceren.

De integratie van USDT en XAUT op TON staat op het punt om een transformerende impact te hebben op beide netwerken. Tether zal kunnen profiteren van de 900 miljoen gebruikers van Telegram, terwijl Telegram een toename zal zien in activiteit op hun netwerk, en mogelijk een stijging in de prijs van het TON-token.

Samen met de lancering kondigde Tether ook een herstructureringsinitiatief aan, waarbij vier nieuwe bedrijfsdivisies worden geïntroduceerd: Tether Data, Tether Finance, Tether Power, en Tether Edu. Deze strategische herstructurering luidt een nieuw tijdperk in voor Tether, aangezien het zich committeert aan het verbreden van zijn focus buiten stablecoins.

De samenwerking tussen TON en Tether benadrukt verder het engagement dat ze hebben voor het creëren van een open, gedecentraliseerd internet en grenzeloos financieel systeem. Met het potentieel om naadloze waardeoverdracht te vergemakkelijken en liquiditeit te vergroten, zou deze ontwikkeling een breder publiek kunnen aantrekken naar beide blockchains.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 


The post Tether (USDT) lanceert op TON blockchain appeared first on Bitcoinmagazine.nl.