De grootste stablecoin-uitgever van de markt, dan gaat het natuurlijk over Tether (USDT), schiet qua market cap steeds verder omhoog. Op het moment van schrijven tikt de marktwaarde van alle USDT het gigantische bedrag van 86,14 miljard dollar aan.

Dat is ook bullish voor bitcoin, omdat USDT in principe verse dollars vertegenwoordigen die aan de zijlijn staan om in bitcoin en andere crypto te springen.

Problemen op komst voor Tether?

Ondanks de gigantische stijging van de market cap van Tether zijn er mogelijk ook problemen op komst voor de stablecoin. Zo is er in de Verenigde Staten wederom sprake van mogelijk strengere regels voor de markt voor stablecoins.

De vicevoorzitter van de toezicht-afdeling van de Amerikaanse centrale bank, Michael Barr, maakt zich zorgen over de opkomst van “privaat geld gedekt door de Amerikaanse dollar zonder regelgeving”, zo liet hij weten in zijn toespraak tijdens de D.C. Fintech Week.

Volgens Barr is er binnen de Federal Reserve veel behoefte aan federale wetgeving, die het mogelijk maakt voor de centrale bnak om goedkeuring te geven voor het uitgeven van stablecoins en om vervolgens ook toezicht te houden.

Stabiele regelgeving is belangrijk

Verder is stabiele regelgeving voor de stablecoin-sector volgens Barr ook belangrijk, omdat de private munten in potentie een bedreiging kunnen vormen voor de stabiliteit van het financiële systeem.

Als de marktwaardes van de industrie te groot worden en er problemen ontstaan, bijvoorbeeld omdat Tether de zaakjes niet op orde heeft, dan zou dat in theorie ook de Amerikaanse economie kunnen treffen als de market cap van de munt met een factor 10 toeneemt.

Volgens Barr is die regelgeving ook belangrijk, omdat stablecoin-uitgevers in feite het vertrouwen in de Federal Reserve “lenen” en dat zou volgens Barr niet zomaar moeten kunnen.

De roep om wetgeving voor stablecoins van Barr komt daags na een vergelijkbaar bericht van Cynthia Lummis in haar interview met Yahoo Finance. Volgens Lummis gaat de SEC momenteel zijn boekje te buiten wat betreft handhaving en moeten er snel duidelijke regels komen voor de sector.


The post Tether explodeert voorbij market cap van 86 miljard dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.