Stablecoinbedrijf Tether heeft een attestrapport voor het derde kwartaal van 2023 gepubliceerd. De uitgever van de USDT-stablecoin heeft $3,2 miljard aan overtollige reserves.

Op 31 oktober publiceerde Tether Holdings Limited zijn Consolidated Reserves Report (CRR), wat ook is gevalideerd door accountantskantoor BDO. De activa van het bedrijf zijn $86,4 miljard, terwijl de verplichtingen $83,2 miljard bedragen.

Tether en obligaties

Wat verder opvalt, is dat Tether heeft het hoogste percentage van de reserves dat ze in Cash and Cash Equivalents aanhouden ooit hebben, namelijk 85,7%. Het grootste deel van deze reserves betreffen Amerikaanse staatsobligaties. In totaal gaat het om $72,6 miljard.

Als je dit verder opsplitst, blijft dat $56,6 miljard hiervan met een looptijd van minder dan 90 dagen wordt aangehouden. Bovendien zit er $8,8 miljard in repo’s en $8,2 miljard in Amerikaanse geldmarktfondsen.

Uit het laatste rapport blijkt dat er nu slechts $5,1 miljard aan USDT-reserves zijn gedekt door leningen, wat ongeveer $336 miljoen minder is ten opzichte van het vorige rapport.

Op 30 september 2023 stegen de overtollige reserves van Tether daarnaast tot een indrukwekkend bedrag van $3,2 miljard. Dit is dus het vermogen dat Tether heeft bovenop de benodigde dekking van de waarde van de tokens van de stablecoin.

Verder blijft het bedrijf ook investeren in onder andere bitcoin mining, P2P-technologie en duurzame energie. In het derde kwartaal van 2023 stopte Tether ruim $668 miljoen in deze sectoren.

Tot slot heeft Tether nu $1,7 miljard aan bitcoin en $3,1 miljard aan goud, wat overigens géén onderdeel is van de dekking van dekking van USDT.  In totaal hebben ze nu 61.606 BTC, een aantal dat 6.619 BTC hoger ligt dan tijdens het vorige attestrapport.


The post Tether dekt stablecoin van $83,2 miljard voornamelijk met staatsobligaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.