Tether wist in 2023 een nettowinst van 6,2 miljard dollar te genereren en daarmee kan het concurreren met grote namen uit de traditionele wereld als Goldman Sachs en Morgan Stanley. Wat het geheel nog opvallender maakt, is dat Tether dit presteert met ongeveer 100 werknemers.

Dat in tegenstelling tot de bankgiganten, die natuurlijk duizenden medewerkers op de payroll hebben.

Tether verslaat Amerikaanse bankgiganten

De prestaties van Tether zijn met name bijzonder als je ze afzet tegen die van grote spelers uit de traditionele financiële wereld. Zo is het inkomen per medewerker bij Tether 380x groter dan bij JPMorgan, wat één van de grootste banken ter wereld is op basis van market cap.

Het succes van Tether kan weleens betekenen dat financiële grootheden als Morgan Stanley, Goldman Sachs en JPMorgan een serieuze poging zullen wagen om marktaandeel van Tether te winnen.

De market cap van Tether alleen al staat momenteel boven de 100 miljard dollar en dankzij de hoge rentes op Amerikaanse staatsobligaties scoren ze daar fantastische winsten mee.

“De dominantie van Tether kan ‘negatief’ zijn voor concurrenten, waaronder grote namen uit de bankenindustrie die naar vergelijkbare successen zoeken, maar het is nooit negatief voor de markten die ons nodig hebben”, aldus Paolo Ardoino tegenover Bloomberg in februari.

Tether domineert de markt voor stablecoins

Dat Tether de markt voor stablecoins domineert is duidelijk. Op basis van de onderstaande grafiek van DefiLlama lijkt het om een marktaandeel van 69,05 procent te gaan voor Tether.

Dat is goed voor Bitcoin, want Tether gebruikt 15 procent van zijn winst om direct in de digitale munt te investeren.

Zo kocht het afgelopen week nog 8.888 Bitcoin voor 629 miljoen dollar en bezit het nu voor een totaal van ruim 5 miljard aan BTC. Dat zijn niet de bedragen waarmee de koers plotseling naar een nieuwe all-time high springt, maar Tether ondersteunt hiermee wel degelijk de markt.

The post Tether boekt enorme winst en zet Amerikaanse bankgiganten voor schut appeared first on BLOX | Nieuws.