Tesla, het bedrijf onder leiding van Elon Musk, blijft standvastig met zijn 9.720 Bitcoin (BTC) holdings ter waarde van $387 miljoen en heeft geen Bitcoin verkocht of aangekocht tijdens het vierde kwartaal van 2023.

Geen Bitcoin transactie voor het zesde kwartaal

Dit markeert het zesde opeenvolgende kwartaal zonder Bitcoin-transacties voor de fabrikant van elektrische voertuigen (EV). Het recente Q4-rapport vermeldde geen Bitcoin, wat impliceert dat het bedrijf geen van zijn 9.720 BTC holdings heeft verkocht of gekocht, die momenteel gewaardeerd worden op $387 miljoen.

Daling in Tesla’s aandelenkoers

Na de Q4-update heeft Tesla’s aandelenkoers in de after-hours trading een daling gezien, een trend die sinds het begin van het nieuwe jaar aanhoudt. Tot nu toe is Tesla’s aandelenkoers in januari met bijna 16% gedaald, waarmee het onder belangrijke ondersteuningsniveaus is gezakt. Vorige week zag het bedrijf een daling van 3%, wat zijn vijfde opeenvolgende wekelijkse daling markeert.

Positief nieuws over voertuigverkoop

Ondanks de bearish trend op de aandelenmarkt en de beslissing om zijn Bitcoin-assets vast te houden, bracht Tesla positief nieuws over zijn voertuigverkoop. Op 2 januari kondigde het bedrijf aan dat het in het vierde kwartaal van 2023 de voorspellingen van Wall Street had overtroffen. Het rapporteerde de verkoop van een recordaantal van 484.507 voertuigen gedurende het kwartaal, wat bijdroeg aan een totaal van 1,81 miljoen voertuigen die gedurende het jaar werden verkocht, wat het oorspronkelijke doel van 1,8 miljoen overtrof.

Lagere earnings en omzet in Q4 2023

Desondanks vielen de Q4-inkomsten van Tesla lager uit dan de schattingen van analisten op zowel de top- als de bodemlijn. De fabrikant van elektrische voertuigen rapporteerde aangepaste winstcijfers van $0,71 per aandeel, net onder de verwachtingen van Wall Street van $0,73. Bovendien bleef de omzet van $25,17 miljard achter bij de verwachtingen van analisten van $25,87 miljard. Ondanks deze cijfers behoudt Tesla een sterk vertrouwen in zijn langetermijnvisie.

Terugblik

Tesla’s bezit van digitale activa, uitsluitend bestaande uit Bitcoin, bedraagt momenteel $387 miljoen. Het bedrijf heeft ongeveer 9.720 BTC in bezit, wat zijn positie als het vierde grootste publiek verhandelde bedrijf met een aanzienlijke Bitcoin-portefeuille verzekert. Tesla staat hiermee achter MicroStrategy, opgericht door Michael Saylor, Galaxy Digital Holdings en Marathon Digital Holdings.

Tesla’s betrokkenheid bij Bitcoin begon in februari 2021, toen het bedrijf een investering van $1,5 miljard deed en ongeveer 43.000 BTC verwierf. Tegelijkertijd kondigde Tesla aan Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Echter, latere beslissingen leidden tot een omkering van dit beleid, waarbij het bedrijf zijn Bitcoin holdings verminderde. In het begin van 2021 verkocht Tesla 4.320 BTC en later in het jaar 75% van zijn resterende belang, met verlies.

The post Tesla houdt vast aan Bitcoin: Geen verkoop in het vierde kwartaal 2023 appeared first on BLOX | Nieuws.