Uit het financiële rapport over het vierde kwartaal van Tesla blijkt dat de autofabrikant nog steeds 9.720 BTC heeft. Ondanks gemengde financiële resultaten, bedroeg de totale omzet van Tesla voor het kwartaal $25,2 miljard. De bedrijfswinst kwam neer op $2,1 miljard.

Tesla bleef voor het zesde achtereenvolgende kwartaal stabiel qua bitcoinstrategie. Ze kochten niets en verkochten niets.

Het bedrijf waagde zich voor het eerst aan bitcoin als spaarmiddel in februari 2021 toen CEO Elon Musk een aanzienlijke investering van $1,5 miljard deed. De koers van bitcoin steeg hard en het sentiment in de markt was uitermate positief.

Vervolgens verkocht het bedrijf een deel van zijn bezit, om marktliquiditeit te testen, en sloot het jaar af met ongeveer $1,99 miljard aan bitcoin. Later deed het nóg meer cryptovaluta van de hand, waardoor het nu nog maar voor $388 miljoen aan bitcoin heeft.

Verder waren de financiële cijfers over het vierde kwartaal gemengd. De omzet kende een bescheiden stijging van 1% op jaarbasis, en viel daarmee iets lager uit dan de verwachtingen. Het deel van de stijging dat kwam uit de autoverkoop was klein, terwijl het deel uit de energiesector met 10% steeg. De totale brutowinst daalde met 23% en het bedrijfsresultaat daalde met 47%.

Verder liet topman Elon Musk zich vorige week uit over bitcoin. Tegen Cathy Wood van Ark Invest, een van de vermogensbeheerders anchter een van de nieuwe bitcoin ETF, vertelde hij dat hij er niet heel erg veel mee bezig is. Tussen neus en lippen noemde hij de bitcoincommunity eigenlijk alleen maar lastig en irritant.


The post Tesla heeft nog steeds 9.720 bitcoin, zo blijkt uit kwartaalcijfers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.