Ondanks het toevoegen van de grootste maandelijkse voorraad sinds februari 2022, zagen we een opmerkelijke daling in de totale marktkapitalisatiedominantie van stablecoins. In december zakte dit aandeel tot slechts 8,07%, de laagste stand sinds december 2021. Dit is een interessante ontwikkeling, want het vertelt meer over hoe de markt zich op dit moment aan het bewegen is.  

Marktkapitalisatie stijgt ondanks dalende dominantie 

Maar er is meer nieuws: de totale marktkapitalisatie van stablecoins steeg in november met 3,43% naar een indrukwekkende $128 miljard. Dit volgens een recent onderzoeksrapport van CCData. Het lijkt erop dat de waarde van stablecoins blijft stijgen, zelfs terwijl hun marktdominantie afneemt. 

De echte ster van de show is USDT (Tether), die al jaren de leidende stablecoin op de markt is. In december schoot de marktkapitalisatie van USDT omhoog naar $90,8 miljard, een all time high. Het is de eerste keer dat een stablecoin de magische grens van $90 miljard doorbreekt. En dat is niet alles: het is ook nog eens de vierde opeenvolgende maand dat USDT een stijging in marktkapitalisatie ziet. 

De opkomst van First Digital USD (FDUSD) 

Een andere opvallende speler in de stablecoin-wereld is First Digital USD (FDUSD). Deze stablecoin zag in december een enorme groei van 92,6% in marktkapitalisatie, wat uitkwam op $1,63 miljard. Hiermee heeft FDUSD BinanceUSD (BUSD) van de troon gestoten als de vijfde grootste stablecoin. 

First Digital USD is een relatief nieuwe stablecoin, gelanceerd in juni 2023 door het in Hong Kong-gevestigde First Digital Limited. FDUSD is gelanceerd op zowel Ethereum als BNB Chain, maar wil in de toekomst uitbreiden naar andere blockchains. 

Binance zegt vaarwel tegen BUSD 

En over BinanceUSD gesproken: Binance heeft deze maand aangekondigd de ondersteuning voor hun eigen stablecoin, Binance USD, te stoppen. BUSD had te maken met 13 opeenvolgende maanden van dalende marktkapitalisatie, en zakte in december naar $1,47 miljard. Sinds februari, toen de US SEC een Wells Notice uitvaardigde, is Binance begonnen met het geleidelijk uitfaseren van BUSD ten gunste van stablecoins zoals TrueUSD en First Digital USD. 

Aan het einde van het jaar halen niet alleen grote cryptocurrencies als Bitcoin het nieuws, maar zijn het ook nog de stablecoins die in de schijnwerpers staan. Terwijl sommige stablecoins nieuwe hoogtes bereiken, zien we anderen de markt verlaten. 

The post Terwijl de waarde stijgt, bereiken stablecoins hun laagste dominantie sinds december 2021  appeared first on BLOX | Nieuws.