Het wordt steeds moeilijker voor Do Kwon om zich schuil te houden. De oprichter van Terra (LUNA) wordt nu niet alleen in Zuid Korea, maar wereldwijd gezocht voor een schending van de regels voor de kapitaalmarkt. Bloomberg zegt namelijk dat Interpol wereldwijd heeft verzocht om hem op te sporen en te arresteren.

Do Kwon wordt officieel wereldwijd gezocht

Zuid-Koreaanse aanklagers vroegen Interpol (International Criminal Police Organization) om een ‘red notice’ uit te vaardigen tegen Do Kwon, de oprichter van Terra (LUNA). Dit is een internationaal verzoek om een persoon op te sporen en voorlopig aan te houden. Interpol gaf gehoor aan deze vraag en meldt, volgens Bloomberg, dat hij nu officieel wereldwijd gezocht wordt. Dit betekent dat de 195 landen – die aangesloten zijn bij Interpol – op zoek zijn naar Kwon.

Hij was namelijk verantwoordelijk voor de ineenstorting van het Terra-systeem. Eerder werd geschat dat dit ongeveer 40 miljard dollar kostte, maar Bloomberg komt nu met andere cijfers naar buiten. Blijkbaar ging deze ineenstorting gemoeid met 60 miljard dollar aan crypto.

Als je verantwoordelijk bent voor zulke grote verliezen, is het logisch dat je liever je problemen uit de weg loopt. Dit is precies wat Kwon deed; hij weigerde mee te werken aan het onderzoek. Daarnaast wordt hij ook nog beschuldigd van het stelen van grote hoeveelheden geld voordat het Terra-systeem instortte.

Op de vlucht

Je kan wellicht stellen dat Kwon op de vlucht is. Alleen zegt hij zelf dat hij zijn locatie niet prijs hoeft te geven. Hij wil, volgens een tweet, alleen zijn locatie delen als “we vrienden zijn”, “een afspraak hebben”, of als we “betrokken zijn bij een op gps gebaseerd web3 spel”.

“Ik ben niet ‘op de vlucht’ of iets dergelijks – voor elke overheidsinstantie die interesse heeft getoond om te communiceren, werken we volledig mee en hebben we niets te verbergen”, zo vertelt hij op Twitter. Deze tweets, daterend van 17 september, zijn het laatste wat men heeft gehoord van Kwon.

The post Terra (LUNA) oprichter Do Kwon wordt gezocht in 195 landen appeared first on BLOX | Nieuws.