Luna Classic (LUNC), de token die in mei voor miljarden aan waarde verloor, is de laatste maand aan een wederopstanding bezig. Een paar fanatiekelingen hebben het project na de ineenstorting opgepakt en boeken nu hun eerste succes. De afgelopen maand is de LUNC koers met 430 procent gestegen.

Luna Classic on fire

De LUNC token lijkt momenteel van geen ophouden te weten. Vandaag steeg de coin meer dan 50%, de afgelopen week noteerde het project een koerswinst van 137%, de afgelopen maand steeg het 430% en de afgelopen 3 maanden zelfs 600%. Bitcoin doet het veel minder goed, met een verlies van 0,30 procent in de afgelopen 24 uur.

LUNC/USD

Met deze koersstijgingen lijkt Luna Classic bezig met een wederopstand. Qua market cap (totale marktwaarde) heeft het project echter nog een lange weg te gaan. Die staat momenteel op ongeveer 3,2 miljard euro, waarmee het op CoinMarketCap op plek 26 terug te vinden is. Daarmee is Luna Classic echter nog ver verwijderd van het oude record van ongeveer 20 miljard dollar. Dat maakt deze wederopstanding niet minder bijzonder, want vrijwel niemand had na de implosie in mei nog vertrouwen in het project.

Wat is er aan de hand?

Luna Classic is al vanaf 26 augustus aan een indrukwekkende run omhoog bezig. Dat heeft te maken met het feit dat het platform op die datum nieuw leven is ingeblazen. Op die datum waren namelijk 74 procent van de originele validators overgestapt op de nieuwe V22 software. Deze upgrade maakte het niet alleen mogelijk om weer LUNC te staken, maar bevat ook de code voor een burn-initiatief. Burning is het fenomeen waarbij tokens voorgoed worden vernietigd. Het gaat om een burn van 1,2 procent.

Voor dat initiatief staat op 20 september aanstaande een stemronde op het programma. Als die positief uitpakt voor het voorstel, dan gaat er een hoop LUNC verbrand worden. De eerste belangrijke stap is gezet, het herstarten van het staking- en governance-proces op de Luna Classic blockchain. De volgende belangrijke doelstelling is om de 6,5 biljoen LUNC tokens omlaag te brengen.

“Burn burn burn”

De problemen voor de originele LUNA token ontstonden tijdens de ineenstorting van de Terra USD stablecoin van het project. In een poging de koppeling met de dollar te behouden, werden er ongelooflijke hoeveelheden LUNA bijgedrukt. Die inflatie heeft uiteindelijk geleid tot een omloop van 6,5 biljoen LUNA tokens. Een hoeveelheid die de koers van de token compleet heeft doen crashen. Nu de Luna Classic blockchain draait en de tokens door het leven gaan als LUNC, is de volgende grote doelstelling om dat aantal van 6,5 biljoen omlaag te brengen.

Volgens het huidige herstelplan moeten die 6,5 biljoen tokens teruggebracht worden naar 10 miljard tokens via het burn-mechanisme. Het probleem is echter dat deze burn-belasting de tokens op gecentraliseerde beurzen niet raakt. De Luna Classic gemeenschap hoopt dan ook dat de grote beurzen het initiatief steunen en meedoen aan het verbranden van de tokens. Doen de grote beurzen niet mee, dan worden de Luna Classic holders die hun munten buiten de beurzen bewaren onredelijk hard getroffen. 

The post Terra Luna Classic (LUNC) schiet in maand tijd met 430% omhoog appeared first on BLOX | Nieuws.