Afgelopen zaterdag lanceerde Do Kwon en zijn bedrijf Terra een nieuwe coin. De opvolger van het hopeloos gefaalde Luna heet… ook Luna en de waarde zakte binnen no-time met 70%.

Van bijna 18 euro naar nog geen 4 euro

De oude Luna is omgedoopt tot Luna classic. Hieronder de koers van de nieuwe Luna, de waarde begon op 17,58 euro, maar een paar uur later schatte de markt de waarde in op 3,81 euro. Inmiddels lijkt de weg omhoog gevonden te zijn, vergeleken met precies 24 uur geleden is de waarde met 17% gestegen.

Bron: CoinGecko

Wie ontvangt gratis Luna bij airdrop?

De nieuwe Luna wordt momenteel gratis weggegeven aan eigenaren van de oude Luna-munt (Luna Classic) en aan de eigenaren van TerraUSD (Terra Classic). Laatstgenoemde is de stablecoin die niet zo stabiel bleek te zijn. In de cryptowereld is de term voor het gratis weggeven van nieuwe coins een ‘airdrop’.

In de tweet hieronder zie je wie deze tokens krijgen en wat de verdeelsleutel is.

Verschillende crypto-exchanges zoals ByBit, KuCoin, Bitrue, Huobi en Binance hebben toegezegd de nieuwe token aan te willen bieden aan traders, ondanks alle controverses. Binance liet weten dat de handel eerst in de zogenaamde innovation zone wordt aangeboden en dat de nieuwe Luna waarschijnlijk binnenkort op de reguliere beurs te verhandelen is.

Nieuwe coin, nieuwe blockchain

Bij een nieuwe coin hoort ook een nieuwe blockchain. Luna 2.0 wordt sinds zaterdag dan ook vergezeld door Terra 2.0, een hardfork van de originele blockchain. Do Kwon, de founder van Terra noemt deze nieuwe blockchain overigens niet Terra 2.0 maar Phoenix-1. De naam duidt op de hergeboorte van een mythisch wezen… zucht…

Sinds afgelopen zaterdag produceert Phoenix-1 nieuwe blokken, geheel volgens de voorgestelde tijdlijn van de developers van Terra.

Als je de originele Luna en USDT coins in een eigen wallet bewaart, dan zou je de airdrop al moeten hebben ontvangen. Volgens Kwon hoef je alleen maar in te loggen op het station en de pagina te verversen.

Volop aanwezig op social media

De airdrop van de nieuwe Luna wordt veel besproken op social media. In de afgelopen 24 uur zijn er volgens LunarCrush meer dan 110.000 vermeldingen van Terra 2.0 geweest en meer dan 8.600 berichten over Luna 2.0 per uur.

Er wordt gesproken over dat het een scam is, maar ook de koersactie is een veelgehoord onderwerp. Veel reacties lijken er op te wijzen dat de markt weinig vertrouwen heeft in de nieuwe cryptocurrency.

Bovenstaande reactie is wat dat betreft exemplarisch voor het online sentiment. TajoCrypto zegt dat de enige mensen die verdienen aan Luna 2.0, zijn de mensen die de airdrop hebben ontvangen en meteen hebben verkocht. Daarnaast zegt hij ook dat vooral exchanges hier de vruchten van plukken, omdat zij de transactiekosten binnenharken.

The post Terra lanceert Luna 2.0 via gratis airdrop, koers levert direct 70% in appeared first on BTC Direct | Nieuws.