Telegram, onder leiding van oprichter Pavel Durov, aangekondigd dat het stickers en emoji’s gaat tokeniseren via de TON blockchain. Deze aankondiging werd gedaan tijdens de Token2049 conferentie in Dubai, waar Durov de voordelen van blockchain-technologie benadrukte, vooral wat betreft vrijheid en privacy.

Opmerkelijk is dat ze dit gaan doen middels een eigen ‘blockchain netwerk’. Een blockchain is voor de meeste toepassing niet bepaald de juiste oplossing. Er zijn manieren om je advertentie-inkomsten te delen met gebruikers zonder dat. Ook is er geen eigen ‘geld’ of token voor nodig. Volgens Durov is dit echt wel dé manier.

Telegram en tokenisatie

Telegram, dat maandelijks meer dan 900 miljoen gebruikers bereikt, plant niet alleen de tokenisatie van zijn visuele communicatiemiddelen, maar heeft ook aangekondigd dat het advertentie-inkomsten meer gaat delen met zijn gebruikers. Dit model, waarbij 50% van de advertentie-inkomsten wordt gedeeld, wordt toegepast op de content creators en kanaaleigenaren binnen het platform.

Wat het bijzonder maakt, is het idee van het tokeniseren van zoiets alledaags als emoji’s en stickers. Hoewel dit voor sommigen misschien een bizarre of zelfs onnodige stap lijkt, toont het de ambitie van Telegram om de functionaliteit van blockchain volledig te omarmen en een nieuwe markt binnen het sociale media landschap te verkennen.

Telegram en Tether

Daarnaast heeft stablecoin operator Tether aangekondigd dat zij hun USDT en Tether Gold stablecoins op het TON-netwerk zullen lanceren, wat de veelzijdigheid en schaalbaarheid van het netwerk benadrukt.

Deze ontwikkelingen wijzen op een mogelijk significante verschuiving in hoe digitale platforms waarde genereren en delen met hun gebruikers. Het idee om gebruikelijke communicatie-instrumenten zoals emoji’s en stickers te tokeniseren, kan een nieuw tijdperk inluiden van digitale eigendom en gebruikersbetrokkenheid. Of het op de lange termijn ook levensvatbaar is, valt nog te bezien.

 

 

 


The post Telegram wil emoji’s en stickers tokeniseren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.