Mark Cuban, een Amerikaanse miljardair en bekende tech-investeerder, raakte deze week naar schatting zo’n 870.000 dollar aan cryptotokens kwijt. Dit is hoogstwaarschijnlijk te danken aan het feit dat hij naar verluidt na maanden van inactiviteit op een phishing-link had geklikt.

Een gehaaide aanval

Phishing-aanvallen verleiden gebruikers om gevoelige gegevens prijs te geven, malware te downloaden en hun privé-informatie bloot te stellen. Dit type aanvallen komen veel voor in de banken- en cryptowereld, en blijken vaak succesvol omdat gebruikers onvoldoende nagaan waar verzoeken om geld of gegevens nu eigenlijk vandaan komen. Bij een phishing-aanval downloaden vele slachtoffers onbewust een nep-applicatie die de originele imiteert. Deze applicatie is slechts bedoeld om gegevens of tegoeden te stelen.

Diverse stablecoins uit Cuban’s portemonnee werden buitgemaakt, waaronder staked ETH (stETH), SuperRare (RARE) tokens en enkele Ethereum Name Service (ENS) domeinen, zo blijkt uit blockchaingegevens. Deze transacties werden voor het eerst opgemerkt door de on-chain speurder @wazzcrypto.

Cuban zelf werd waarschijnlijk niet veel later op de hoogte gebracht van deze transacties. Hij slaagde er nog in om meer dan 2,5 miljoen dollar aan Polygon’s MATIC-tokens te redden, door in te loggen op zijn wallet en de tokens over te maken naar een veilig Coinbase-beursadres.

Niet de eerste

De phishingaanval kwam vermoedelijk voort uit een valse MetaMask-wallettoepassing die Cuban had gedownload, zo vertelde hij aan DLNews.

Deze aanval is de tweede phishingaanval op een bekend persoon in een paar weken tijd. Begin september werd het X-account van Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin nog gecompromitteerd. Buterin leek hierbij zijn eigen fondsen niet te hebben verloren, maar Ethereum-gebruikers verloren gezamenlijk 700.000 dollar door tokens naar een malafide link te sturen, die ogenschijnlijk werd goedgekeurd door Buterin.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

The post Tech-miljardair Mark Cuban verliest tonnen aan crypto in phishing-aanval appeared first on BLOX | Nieuws.