De correlatie tussen bitcoin en tech-aandelen, met name chipfabrikanten, is momenteel noemenswaardig. Het lijkt erop dat die koppeling te maken heeft met het gebruik van chips voor bitcoin mining of van wereldwijde investeringsfondsen die deze assets beschouwen als kansen met een hoog risico en een potentieel hoog rendement.

Afgelopen maand liep de correlatie tussen bitcoin en deze tech-aandelen op tot 80 procent over een periode van 40 dagen.

Slechte start van april

Nu moeten bitcoiners misschien oppassen, omdat de aandelen van Nvidia vanaf begin april met 6,2 procent daalden en die van AMD met 7,5 procent.

Investeerders beginnen zich zorgen te maken over de winsten van Nvidia, die wat tegen lijken te vallen. Microsoft bestelde minder chips en het is momenteel lastiger om bij Nvidia nieuwe chips in te kopen.

Verder begint de sterke positie van AMD in cloud-computing ook langzaam een bedreiging te vormen voor Nvidia.

Het is zeker niet het geval dat de bears momenteel in controle zijn over de bitcoin koers, maar ook de bulls hebben moeite om het momentum te herpakken.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op 69.350 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een daling van 2,38 procent op de borden.

Druk op de bitcoin koers

Daarnaast lijken de inflatiecijfers die vandaag in Amerika worden gepubliceerd ook voor wat onzekerheid en neerwaartse druk te zorgen.

Als de inflatie ook in maart hoger uitvalt dan verwacht, dan is de kans aanwezig dat de Amerikaanse centrale bank nog meer op de rem trapt wat betreft het verlagen van de rente.

Dat zou in theorie weleens funest kunnen zijn voor de komende maanden van bitcoin. Op de langere termijn hoeft dat juist geen probleem te zijn.

Waarom niet?

Omdat de hoge rentes ook betekenen dat de Amerikaanse overheid steeds meer geld kwijt is aan zijn gigantische schuldenberg, waardoor er in theorie meer dollars gecreëerd moeten worden en dat is dan weer positief voor de bitcoin koers.


The post Tech-aandelen beïnvloeden de bitcoin koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.