We schreven gisteren al over Sushi, de crypto van Sushiswap. Sinds dat artikel is de koers nog verder gestegen en betaal je voor 1 Sushi meer dan 1 euro. Dat is een stijging van 48%!

Sushi stijgt bijna 50%

De koers van Sushi is op het moment van schrijven 1,08 euro. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 47,68% gestegen en in de afgelopen 7 dagen met 84,48%. Sushi heeft een marktkapitalisatie van afgerond 211 miljoen euro en een circulerende voorraad van 190 miljoen SUSHI. Dat is meer dan je lokale all you can eat restaurant in huis heeft!

sushi prijs koers

Er waren geluiden van marktmanipulatie, hier hebben we gisteren uitgebreid over geschreven.

We weten niet precies wat de reden is van deze enorme stijging, maar op de achtergrond speelt er het een en ander bij Sushiswap, de decentrale beurs waar Sushi voor het eerst gerold.

Commissie moet weer terug naar de gebruikers

De SushiSwap-gemeenschap heeft een voorstel ingediend om terug te keren naar het vorige model, waarbij alle commissies worden overgedragen aan de stakers van de xSUSHI-token.

De xSUSHI-token is een speciale token die SushiSwap-gebruikers kunnen verdienen door hun SUSHI-tokens te staken. Staken is een manier om cryptocurrency’s vast te zetten in een DEX om ervoor te zorgen dat de beurs goed werkt.

De Kanpai 2.0-wijziging was een verandering in de manier waarop SushiSwap zijn commissies verdeelt. Vóór deze wijziging gingen alle commissies naar de stakers van de xSUSHI-token. Na de wijziging ging 100% van de commissies naar de schatkist van het project.

Volgens de auteurs van de discussie is de tokenomics van het project te veel verzwakt sinds de oprichting van het Kanpai 2.0-model in december vorig jaar. De native token van het Sushi-ecosysteem (SUSHI) is zijn belangrijkste doel verloren en 100 procent gaat nu naar de schatkist van het project. Dat is mooi om projecten te financieren, maar de gebruikers voelen zich buitengesloten.

The post Sushi wereldwijd 50% duurder geworden, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.