Voor veel mensen in Nederland begint de dag met een kop koffie, een boterham met jonge kaas en het openen van BLOX om de koersen te checken. In de app kan je de koersen rangschikken op welke coin het hardst is gestegen. Vandaag is dat Sushiswap, maar dit lijkt geen zuivere koffie te zijn.

Koers Sushi stijgt 25%

De koers van cryptocurrency Sushi vandaag is 0,7720 euro. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 25,12% gestegen en in de afgelopen 7 dagen zelfs met 33,46%. Met een circulerend aanbod van 190 miljoen SUSHI heeft Sushi een marktkapitalisatie van 147 miljoen euro.

De crypto Sushi is een token dat wordt gebruikt op het SushiSwap-platform. SushiSwap is een decentrale beurs (DEX) die draait op het Ethereum-netwerk. Gebruikers kunnen op SushiSwap cryptocurrency’s verhandelen tegen elkaar, zonder tussenkomst van een derde partij.

Als je via BLOX investeert in Sushi, dan investeer (lees: hoop) je eigenlijk in het succes van de boevnliggende beurs SushiSwap.

Nu de hamvraag: waar komt die plotselinge stijging opeens vandaan?

Manipulatie van Sushi

Blockchain-onderzoeker Lookonchain heeft bewijsmateriaal gevonden dat suggereert dat iemand de prijs van SUSHI manipuleert voor persoonlijk gewin. Een nieuwe portemonnee is waargenomen die grote hoeveelheden Sushi koopt op decentrale beurzen en tegelijkertijd USDC stort op beurzen zoals dYdX.

Door grote hoeveelheden SUSHI te kopen op decentrale beurzen, kan de persoon de prijs opdrijven. Vervolgens kunnen ze de SUSHI verkopen op een derivatenbeurs voor USDC, om zo winst te maken.

Dit patroon is bij meerdere crypto-adressen waargenomen, wat wijst op een gecoördineerde poging om de koers van Sushi op te drijven.

Mocht dit waar zijn, dan…. nou ja, dan niets. Het is crypto. Hopelijk heb je hier je voordeel uit weten te halen. Sushi is qua marketcap ook klein genoeg om onder de radar van de toezichthouders te blijven.

Als hetzelfde was gebeurd bij de koersen van aandelen of grondstoffen, dan sloegen alle financiële toezichthouders op tilt.

The post Sushi koers stijgt 25%, maar komt dit door manipulatie? appeared first on BLOX | Nieuws.