MicroStrategy heeft winst geboekt in het eerste kwartaal van 2023, zo maakte het maandag bekend. Dit komt mede door de harde stijging van Bitcoin, aangezien het bedrijf van Michael Saylor de grootste beursgenoteerde Bitcoin-holder ter wereld is. MicroStrategy behaalde een totale winst van 94 miljoen dollar. Het grootste deel hiervan is te danken was aan een eenmalig belastingvoordeel van 453,2 miljoen dollar.

Investeren in groei

Naast het belastingvoordeel heeft het bedrijf 121,9 miljoen dollar aan inkomsten gegenereerd. Dat betekent een stijging van 2,2 procent ten opzichte van dezelfde tijd vorig jaar. CEO Phong Lee legde uit dat MicroStrategy’s ‘overtuiging’ in Bitcoin net zo sterk is als altijd. Daarnaast is het bedrijf van plan om te blijven investeren in groei en om zowel de business intelligence-softwarebusiness als Bitcoin voor de toekomst te blijven kopen.

Hoewel sommigen zich misschien afvragen waarom een bedrijf dat zich richt op bedrijfsinformatie en -analyse zo zwaar investeert in Bitcoin, heeft MicroStrategy zijn redenen. Het bedrijf ziet Bitcoin als een opslag van waarde en een hedge tegen inflatie. Sinds augustus 2020 heeft het meer dan 2,2 miljard dollar in Bitcoin geïnvesteerd. MicroStrategy gelooft dat de cryptocurrency een belangrijk onderdeel zal worden van het monetaire systeem van de toekomst en dat het waarde zal blijven toevoegen aan de activaportefeuille van het bedrijf op de lange termijn.

Institutionele beleggers

De groei van Bitcoin en andere cryptocurrencies heeft de aandacht getrokken van zowel particuliere als institutionele beleggers. Zij zijn op zoek zijn naar manieren om hun portefeuilles te diversifiëren en hun blootstelling aan traditionele financiële markten te verminderen. Het is mogelijk dat meer bedrijven, waaronder buiten de financiële sector, zullen overwegen om in de toekomst in Bitcoin te investeren. Dit als een manier om hun portefeuilles te beschermen en te diversifiëren.

Hoewel MicroStrategy’s Bitcoin-strategie niet zonder risico is, lijkt het bedrijf ervan overtuigd dat het de juiste keuze is voor zijn activaportefeuille op de lange termijn. En met de recente winst in het eerste kwartaal van 2023 lijkt het erop dat de strategie tot nu toe vruchten afwerpt.

The post Succesvol eerste kwartaal MicroStrategy, Bitcoin-strategie werpt vruchten af appeared first on BLOX | Nieuws.