Deze week is er weer een bank gesneuveld, en voor ons cryptonerds is het dan heel verleidelijk om van de daken te schreeuwen dat we daar wel een oplossing voor weten. Changpeng Zhao, de directeur van Binance, zegt dat dat niet hoeft. ‘Crypto moet niet afhankelijk zijn van het falen van anderen.’

Bitcoin en crypto niet afhankelijk van banken

CZ hield een ask-me-anything sessie op Twitter, en hier zei hij dus dat de groei van Bitcoin en andere cryptocurrency’s niet afhankelijk is van het instorten van banken. Hij werd gevraagd naar de mogelijke voordelen voor Bitcoin nu banken links en rechts omvallen.

De directeur van Binance gaf aan dat bankieren en crypto naast elkaar kunnen bestaan en dat het geen zero sum game is. Hij verwierp het idee dat het succes of falen van een bank een betekenisvolle impact heeft op Bitcoin en stelde dat crypto slechts een van de vele plaatsen is om geld buiten banken te parkeren, zoals onroerend goed, aandelen of goud.

Crypto moet op eigen benen staan

CZ zei verder dat meer banken kunnen instorten en dat de banksector al lang bestaat en vatbaar is voor inefficiëntie. Omdat banken weten dat ze gered kunnen worden, worden ze gestimuleerd om risico’s te nemen.

Hij benadrukte echter dat de groei van cryptocurrency voortkomt uit het verbeteren van het gebruik en nut, in plaats van te rekenen op de ondergang van traditionele banken. Dit kan worden bereikt door beter te zijn dan banken, zoals snellere en kosteneffectievere transacties.

Meer keuze dan crypto om banken te vermijden

Volgens CZ is crypto niet de enige keuze voor mensen die het risico van banken willen verminderen. Hij stelt dat er veel andere keuzes zijn om geld buiten banken te parkeren en dat verschillende mensen de voorkeur geven aan verschillende soorten activa.

‘De groei van cryptocurrency komt voort uit het verbeteren van het gebruik en nut – in plaats van te rekenen op de ondergang van traditionele banken,’ aldus CZ.

The post Succes van crypto niet afhankelijk van falende banken appeared first on BLOX | Nieuws.