De volgende update voor Ethereum belooft een hele belangrijke te worden voor investeerders. Gelukkig is de update succesvol uitgerold op een groot testnetwerk, waardoor Ethereum volgende maand een nieuwe versie krijgt.

Testen van echte situatie

Het gaat om update Shapella, een combinatie van Shanghai en Capella. Deze namen zijn totaal niet van belang, maar wat wel belangrijk is, is dat de hard fork succesvol was op Goerli. Ethereum updates worden door middel van hard forks uitgevoerd, maar omdat deze manier zo ingrijpend is en niet meer teruggedraaid kan worden, wordt er eerst uitgebreid getest.

Goerli bootst de echte situatie van Ethereum na, en heeft dus succesvol de hard fork doorstaan. Dat zegt Tim Beiko, een van de hoofdontwikkelaars van Ethereum.

Ethereum zit vast

Nu kunnen testers testen met het ‘unstaken’ van Ethereum. Ethereum kan sinds december 2020 gestaked worden (vastgezet op de blockchain) en hier krijgen investeerders rente voor. Maar vooralsnog is er geen manier om deze crypto ook weer uit het stakingscontract te halen.

Dat is precies wat deze update toevoegt. Eerst op Goerli, en als alles goed gaat, vervolgens op de echte blockchain van Ethereum.

Stijging van 1000 euro

Nu denk je misschien dat de investeerders genaaid zijn, doordat ze al 2,5 jaar niet bij hun coins kunnen. Het was echter van tevoren bekend dat het niet zeker was wanneer de gestakede Ethers weer beschikbaar komen. Op dit moment zijn er bijna 18,6 miljoen ETH gestaked. Daar krijgen gebruikers nu 3,6% rente op jaarbasis voor.

En tegelijkertijd heeft het investeerders veel waarde opgeleverd. Als je in december 2020 je ETH had vastgezet, dan hadden deze een waarde van 640 euro. Vervolgens zag je de koers stijgen naar 4000 euro en baalde je want je kon je coins niet verkopen. Maar op dit moment is de Ethereum koers 1600 euro, geen slecht rendement.

The post Succes! Nog maar een maand te gaan tot grote update Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.