Bored Ape Yacht Club heeft het wel erg bont gemaakt bij straatartiesten. Het logo van BAYC is namelijk over een graffiti-tekening van NEKST gespoten; een zeer geliefde graffiti-artiest die eind 2012 overleed. Inmiddels is er een “legend” langs het kunstwerk gelopen om dit probleem op te lossen.

‘Haal het niet in je hoofd’

NEKST stond volgens velen bekend om zijn goed geplaatste graffiti-stukken in de Verenigde Staten. Vooral in Detroit, Miami, San Francisco, zijn woonplaats Houston en New York. Het werk waar het BAYC-logo overheen is gespoten, staat in deze laatste stad.

“Yo bored ape fuckboys haal het niet in je hoofd om naar New York te komen en over die ene tag te sjabloneren, waarvan iedereen met hersens weet dat je er niet aan moet komen. Laat zien hoe ver jullie stomme organisatie van de werkelijkheid af staat”, zo luidt de tekst in de tweet.

Deze tekst gevolgd door de hashtags ‘ripnekst’ en ‘msk’. Die laatste hashtag is van de graffiti crew waar NEKST onderdeel van uitmaakte.

De legend

Gelukkig is het probleem alweer opgelost. Sean Bonner, een straatfotograaf, plaatste de oproep om het kunstwerk van NEKST te herstellen. “Iemand in NYC moet wat zwarte verf pakken en de NEKST muur repareren die BAYC net heeft verpest”, vertelde hij in de tweet.

Een twitteraar genaamd thestrictlysam gaf gehoor aan deze tweet en wordt inmiddels bekroond tot “legend” op twitter.

Hij postte een video van 29 seconden, waarbij hij de apenkop wegspuit met zwarte graffiti. Hiermee lijkt het kunstwerk hersteld, en kan het weer bewonderd worden voor de komende 10 jaar.

Was het Yuga Labs?

De vraag blijft nu alleen; is dit gedaan door Yuga Labs, de makers van BAYC? Als dit wel zo is, dan heeft de bedenker van het plan zich op geen enkele manier ingelezen en is dit een ondoordachte, mislukte poging om ‘cool’ te doen met graffiti. Het bedrijf heeft in ieder geval nog niet gereageerd.

Er bestaat ook nog de kans dat dit gedaan is door een persoon die misschien iets te veel ApeCoin (APE) in zijn portfolio had, en dacht op deze manier aandacht te zoeken. De koers van APE heeft namelijk flinke klappen gehad in de afgelopen week en is 88% van zijn all time high verwijderd.

Hoe dan ook is het probleem opgelost, en zullen bedrijven voortaan wel twee keer nadenken voordat ze ‘leuke’ dingen op een muur gaan spuiten.

The post Straatartiesten woedend op Bored Ape Yacht Club (BAYC) appeared first on BTC Direct | Nieuws.