Reuters schreef twee dagen geleden een artikel over Visa en Mastercard. Volgens anonieme bronnen zouden deze creditcardmaatschappijen stoppen met crypto. Cuy Sheffield, directeur crypto bij Visa, weet van niets en zegt dat Visa doorgaat met crypto-integraties.

Het artikel van Reuters is raar ingestoken. Het begint met een ronkende kop dat Mastercard en Visa stoppen met hun crypto-integraties met andere bedrijven, maar zwakt dat in de rest van het artikel af.

Wat schrijft Reuters?

Sinds begin 2021 zijn Visa en MasterCard verschillende partnerschappen aangegaan met cryptobedrijven om bijvoorbeeld creditcards uit te geven of om de fiat-naar-crypto conversie te verbeteren. Visa werkt samen met meer dan 70 bedrijven, die wereldwijd 80 miljoen gebruikers bedienen.

De ineenstorting van de koers en de faillissementen op de cryptomarkt, zouden de twee creditcardbedrijven gedwongen hebben deze partnerschappen te heroverwegen. Reuters schrijft dat ze geen nieuwe partnerschappen met cryptobedrijven aan zullen gaan.

Bovendien zullen de betalingsbedrijven de lancering van crypto-gerelateerde diensten opschorten totdat de marktomstandigheden en de regelgevende omgeving verbeteren.

Nuance ontbrak

Maar als Reuters de woordvoerders van de twee bedrijven aan het woord laat, dan blijkt het helemaal niet zo zwart wit te zijn.

Een woordvoerder van MasterCard vertelde Reuters:

‘Onze inspanningen blijven zich concentreren op de onderliggende blockchaintechnologie en hoe dat kan worden toegepast om de huidige pijnpunten aan te pakken en efficiëntere systemen op te bouwen.’

Visa blijft werken met cryptobedrijven

Op Twitter reageert Cuy Sheffield, hoofd crypto bij Visa, ook op het artikel van Reuters. Hij zegt dat de publicatie onnauwkeurig is.

Sheffield ontkent dat ze niet meer met cryptobedrijven zullen werken. Ook blijft Visa zich bezighouden met stablecoins:

‘We blijven samenwerken met cryptobedrijven om de conversie van en naar fiat te verbeteren. Er wordt progressie geboekt op de roadmap door nieuwe producten te bouwen die stablecoinbetalingen op een veilige, conforme en handige manier kunnen vergemakkelijken.’

Hij erkent dat de markt uit een donkere periode komt, maar dat doet niets af aan de lange termijn.

‘Ondanks de uitdagingen en onzekerheid in het crypto-ecosysteem, heeft onze visie niet veranderd dat crypto’s die ondersteund worden door fiat op openbare blockchains, het potentieel hebben om een belangrijke rol te spelen in het ecosysteem van de betalingen.’

Oproep tot samenwerking

Slechte publiciteit is ook publiciteit. Sheffield grijpt deze kans aan om op te roepen tot nieuwe partnerschappen.

‘Dit is het moment om te bouwen! Iedereen die bouwt op de kruising van crypto en betalingen neem contact op. We willen graag met je samenwerken!’

Visa CEO Alfred Kelly zei iets vergelijkbaars over de betekenisvolle rol van stablecoins en Central Bank Digital Currencies (CBDC) in de betalingssector. Hij voegde hier aan toe dat het bedrijf al geld in verschillende cryptofondsen heeft geïnjecteerd, met meerdere blockchaininitiatieven.

Visa en terugkerende betalingen op Ethereum

Vorig jaar vroeg Visa nog twee trademarks aan. Deze bevatten plannen om iets met een metaverse te doen door meerdere producten van de cryptomarkt onder zijn hoede te nemen. Het gaat hierbij onder andere over crypto transacties, crypto wallets en zelfs Non-Fungible Tokens (NFT’s).

Tegelijkertijd wil het bedrijf door middel van metaverses en NFT’s een virtuele omgeving aanbieden. Ze lijken het hele Web3-pakket te omarmen door zich te richten op interactie, recreatie, vrije tijd en entertainment.

Visa is niet alleen bezig met stablecoins, maar verkent ook andere mogelijkheden. Zo hebben ze een idee voorgesteld om periodieke betalingen op de Ethereum blockchain mogelijk te maken.

The post Stopt Visa met crypto? Directeur ontkracht geruchten appeared first on BLOX | Nieuws.