In een verrassende wending heeft de populaire meme-cryptocurrency Dogecoin (DOGE) een sprong van 3% gemaakt in slechts 15 minuten, nadat miljardair Elon Musk een Scooby-Doo-meme deelde op Twitter. De onlangs gedeelde meme vergeleek de geliefde tekenfilmfiguur met beroemde historische filosofen, met als onderschrift “Doges for the win”. Musk’s invloed op DOGE heeft echter een gemengd trackrecord, en er zijn beschuldigingen dat hij de prijs manipuleert om er zelf van te profiteren. Laten we eens dieper in deze laatste ontwikkeling duiken en de controverse rondom Elon Musk en Dogecoin onderzoeken.

Elon Musk’s Scooby-Doo Meme Drijft DOGE-Prijs omhoog

De excentrieke CEO van Tesla, Elon Musk, staat erom bekend dat zijn tweets en acties een aanzienlijke invloed hebben op de prijs van Dogecoin. Dit keer was het niet anders, toen hij een vermakelijke Scooby-Doo-meme deelde waarin de beroemde cartoonhond werd vergeleken met invloedrijke filosofen. Binnen enkele uren na de post steeg de waarde van DOGE met 5,6%, van $0,698 naar $0,737.

Musk’s Invloed op de DOGE-marktkapitalisatie

Fortune Crypto meldt dat Elon Musk’s meme-bericht een onmiddellijke stijging veroorzaakte in de totale marktkapitalisatie van Dogecoin. De waarde van de meme-cryptocurrency steeg met ongeveer $320 miljoen, oftewel 3%, in slechts 15 minuten na de tweet.

Controverse rondom Musk en Dogecoin

Hoewel Musk een toegewijde aanhanger is van Dogecoin, wordt zijn invloed op de prijs niet altijd met open armen ontvangen. Vorig jaar werd hij geconfronteerd met een class action-rechtszaak van boze handelaren, die beweerden dat hij zijn Twitter-account en optredens in “Saturday Night Live” gebruikte om de prijs van DOGE kunstmatig te verhogen, om het daarna te verkopen.

Ondanks Beschuldigingen Blijft Musk’s Advocaten Standvastig

De aanklagers beweren dat Musk na het veranderen van Twitter’s iconische blauwe vogellogo in de Shiba Inu-hond van Dogecoin, honderden miljoenen dollars aan de memecoin verkocht. Ondanks de beschuldigingen blijft Musk’s advocaat, Alex Spiro, volhouden dat er alleen circumstantieel bewijs is en dat de miljardair niet is gelinkt aan de portefeuilles die DOGE hebben verkocht.

Conclusie

De recente stijging van Dogecoin door de Scooby-Doo-meme van Elon Musk heeft eens te meer aangetoond hoe zijn invloed de cryptocurrency-markt kan beïnvloeden. Hoewel sommigen sceptisch zijn over zijn motieven en beschuldigingen van prijsmanipulatie blijven, blijft Musk een opvallende figuur in de wereld van digitale activa. Voorlopig lijkt Dogecoin echter te stabiliseren rond de $0,708 mark, maar gezien de volatiliteit van de cryptomarkt, is het altijd de vraag hoe lang deze rustige fase zal duren.

The post Stijging voor Dogecoin nadat Elon Musk meme van Scooby-Doo deelt appeared first on BLOX | Nieuws.