Met de stijging van de bitcoinprijs op vrijdag staat het spot bitcoin ETF van BlackRock op het punt de mijlpaal van $2 miljard aan beheerd vermogen te bereiken, waarbij het nieuwe product van het bedrijf de nieuwe klasse van exchange-traded funds blijft domineren.

Bitcoin steeg met ongeveer 5% op vrijdag, waarmee het boven de $42.000 uitkwam voor het eerst in meer dan een week, zo blijkt uit prijsindexen. Dat is voldoende om de 49.952 bitcoin die het fonds bezat vanaf 25 januari op meer dan $2 miljard te waarderen, ervan uitgaande dat er op vrijdag geen netto uitstroom uit het fonds is. De nieuwe ETF van BlackRock is de eerste nieuwe spot bitcoin exchange-traded fonds die die drempel bereikt.

Het spot bitcoin ETF van Grayscale heeft volgens gegevens van een analist van Bloomberg Intelligence ongeveer $20 miljard aan beheerd vermogen, maar het product is een conversie van zijn belangrijkste fonds GBTC.

“De bitcoinprijs heeft het beheerd vermogen van IBIT boven $2 miljard geduwd. Dit, samen met waarschijnlijke nieuwe instromen vandaag, zou betekenen dat het bij sluiting boven $2 miljard zal zijn,” schrijft analist James Seyffart van Bloomberg Intelligence in een bericht op X.

Het totale handelsvolume voor spot bitcoin ETFs is sinds het begin van deze maand meer dan $22 miljard, volgens gegevens van Yahoo Finance samengesteld door The Block.

Algehele volumedaling naarmate het beheerd vermogen groeit

De drie belangrijkste spot bitcoin ETF’s op basis van handelsvolume zijn die aangeboden door Grayscale, BlackRock en Fidelity, met bijna $2 miljard aan beheerd vermogen. Producten gelanceerd door Ark Invest en Bitwise hebben elk meer dan $500 miljoen aan beheerd vermogen.

Het volume neemt af sinds de eerste handelsdag, toen de koop en verkoop van de nieuwe producten $2,3 miljard bereikten, volgens gegevens van Yahoo Finance samengesteld door The Block.


The post Stijgende bitcoinprijs duwt ETF-fonds van BlackRock boven $2 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.