Bitso, een cryptobeurs actief in Midden-Amerika, heeft een samenwerking aangekondigd met de Stellar Development Foundation om het betaalverkeer tussen deze regio en de rest van de wereld te verbeteren.

Anchor Netwerk is brug tussen nieuw en oud

Deze samenwerking maakt gebruik van Stellar’s Anchor Network, een systeem dat is ontworpen om de kloof te overbruggen tussen het Stellar-netwerk en traditionele banken. Het doel is om zo naadloze interoperabiliteit van alle wereldvaluta’s op één platform mogelijk maakt.

Het Anchor Network fungeert als een schakel tussen het Stellar-netwerk en andere betalingssystemen. Het vergemakkelijkt de overdracht van waarde van traditionele banksystemen naar Stellar en vice versa.

Ankers kunnen verschillende financiële diensten aanbieden op het netwerk, waaronder het uitgeven van activa, het creëren van in- en uitgangen, toegang bieden tot XLM of USDC op Stellar, of het integreren van een Stellar Ecosystem Protocol (SEP) om te kunnen samenwerken met andere projecten op het netwerk.

USDC-transacties met banken

Volgens een artikel van CoinDesk stelt de integratie van Bitso met het Anchor Network bedrijven over de hele wereld in staat om transacties uit te voeren in USDC in Argentinië, Colombia en Mexico, waar Bitso directe verbindingen heeft met lokale banksystemen. Deze ontwikkeling is een reactie op de groeiende trend van grensoverschrijdende betalingen voor internationale handel en remittances.

Santiago Alvarado, SVP van Institutionele Producten bij Bitso, benadrukte het potentieel van blockchaintechnologie en crypto-assets om de afwikkelingstijden aanzienlijk te verbeteren en de algehele kosten te verlagen.

Bitso heeft voor een waarde van 3,3 miljard dollar aan transacties verwerkt tussen Mexico en de Verenigde Staten en meldde een stijging van 32% in totale internationale overboekingen tijdens de tweede helft van 2022.

Stellar kent goede tijden

Tegelijkertijd heeft de Stellar cryptocurrency (XLM) recentelijk goede prestaties geleverd. Volgens onze data is de koers van Stellar in de afgelopen 7 dagen met maar liefst 25% gestegen.

De samenwerking met Bitso, maar ook de recente comeback van XRP, hebben ongetwijfeld bijgedragen aan het vertrouwen van investeerders en de interesse in XLM als een veelbelovende cryptocurrency voor toekomstige ontwikkelingen en gebruiksscenario’s.

The post Stellar stijgt weer, deze keer na aankondiging uit Midden-Amerika appeared first on BLOX | Nieuws.