Blockchain-protocollen moeten het mogelijk maken om financiële assets naadloos door traditionele en on-chain infrastructureren te laten bewegen. Dat is volgens Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation, cruciaal voor de mainstream adoptie van de technologie.

“Vanaf het begin hebben we ons gericht op het laten bewegen van geld zoals email”, aldus Dixon.

Geld laten bewegen als email

Met geld laten bewegen als email bedoelt Dixon natuurlijk dat kapitaal of vermogen net zo makkelijk van A naar B moet kunnen bewegen als informatie via een email.

Om dat te realiseren is het volgens Dixon belangrijk om “in- en uitgangen” te creëren en kun je niet alleen maar leunen op transacties in volatiele cryptocurrency’s.

De focus van Dixon bij Stellar ligt op het creëren van decentrale protocollen voor de tokenisatie van assets uit de “echte” wereld. Hierbij moet je denken aan kunst, vastgoed, aandelen, obligaties en bijvoorbeeld goud.

“Mijn doel is om dit niet alleen te laten werken voor Stellar, maar om een web van blockchains te creëren die allemaal kunnen profiteren van het werk dat wij leveren”, aldus Dixon.

We moeten weg van de stammencultuur

Daarbij is het volgens Dixon cruciaal dat de industrie de stammencultuur achter zich laat. Wat je nu vaak ziet is dat mensen gehecht raken aan een bepaalde blockchain en dat er oorlogen plaatsvinden tussen concurrenten, in ieder geval op social media.

Als de blockchain van Solana weer eens vastloopt, is dat een reden voor Ethereum-aanhangers om daar de spot mee te drijven. Volgens Dixon is dat niet de juiste manier.

“Dit soort uitdagingen zijn eigenlijk slecht voor het blockchain-ecosysteem, omdat het ervoor zorgt dat mensen ernaar kijken en zeggen: ‘misschien moeten we hier toch maar niet instappen.’” zo vertelde Dixon.

In de top van de industrie is er volgens Dixon een stuk minder sprake van de stammen-cultuur dan veel mensen denken. “Mensen zeggen altijd dat ik en Brad Garlinghouse van Ripple elkaar waarschijnlijk niet liggen, maar feit is dat we elkaar mogen”, zo vertelt Dixon.


The post Stellar Foundation CEO: Blockchains laten geld circuleren als email appeared first on Bitcoinmagazine.nl.